Szájer már a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítványánál sem kuratóriumi tag többé

2021. augusztus 10. – 12:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor és Kövér László töröltette Szájer József kuratóriumi tagságát a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítványánál – írja a Magyar Narancs.

A Fidesz képviseletében Orbán, míg Kövér a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület elnökeként kezdeményezte június 11-én Szájer kuratóriumi tagságának törlését. Erről a miniszterelnök és az Országgyűlés elnöke az alapítvány vezetőiként hoztak határozatot. Szájer az alapítványánál betöltött kuratóriumi tagságáról már március elején lemondott, de a tényleges tagcserére még hónapokig vártak.

Szájer törlése elsőre nem ment át a civil szervezetek nyilvántartásába: a bíróság hiánypótlásra szólította fel az alapítványt, aminek eleget tettek. A törvény 60 napot engedélyez a változásbejegyzés bejelentéséhez, ugyanakkor Szájer március 1-i lemondása és Orbán, illetve Kövér június 11-i alapítói határozata között hatvannál több nap telt el. Ezért a bíróság bírságot is kiszabhatna. A változásbejegyzési határidő túllépése esetén a bíróság 10 és 900 ezer forint közötti bírsággal sújthatja az alapítókat. Szájer kuratóriumi tagsági helyét Mozsár István mérnök-üzletember vette át, aki a múzeumi negyedet építő Városliget Zrt. élén is eltöltött néhány évet.

Tavaly decemberben Szájer egy brüsszeli melegorgián vett részt vett, amin rajtaütött a rendőrség. A Fidesz európai parlamenti képviselője ezután lemondott az EP-mandátumáról, majd miután a szexparti híre nyilvánosságra került, a többi tisztségéről is lemondott, vagy pedig visszavonták azokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!