Ahogy megígérte: Deutsch Tamás az OLAF-hoz fordult a Cseh Katalin elleni vádakkal

2021. augusztus 10. – 12:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Európai uniós közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt kívánok bejelentést tenni az Európai Csalás Elleni Hivatalnál” – ilyen beadvánnyal fordult Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő az OLAF-hoz Cseh Katalin-ügyben, miután július végén már bejelentette, hogy ezt meg fogja tenni.

Az Európai Parlament képviselője az ügy alatt arra gondol, hogy néhány héttel ezelőtt több kormányközeli hírportálon is megjelent a feltételezés, hogy Cseh Katalin lehet az a politikus, aki cége és ún. „haveri cégek” révén több milliárd forint európai uniós támogatást és több százmillió forintnyi közbeszerzést is elnyerhetett.

Eme következtetésre a Bennfentes.hu jutott, miután két Anonymus-álarcos videó is eljutott hozzájuk. A kormányhoz közeli média azóta kampányszerűen tele van azzal, hogy az álarcos figura egy „kétszínű ellenzéki politikust” leplez le, később nevezték meg, hogy Cseh Katalin lehet ez a politikus.

Deutsch szerint Cseh ügyében „umbulda, visszaélés, pénzlenyúlás, saját zsebre dolgozás” történt, szerinte fennáll a csalás és szándékos megtévesztés gyanúja, ezért fordul az OLAF-hoz.

Cseh a vádakra azt reagálta, semmi sem igaz belőlük, szerinte mindössze az történt, hogy „a fideszes propagandagyárban összedugták a fejüket, és egy lejáratónak nehezen nevezhető írás született. Milliárdokat összeszedő politikusról és állítólagos korrupcióról beszélnek, ami hazugság.” A kormánymédia később megírta, hogy Cseh ellen a GVH is vizsgálódik, ám mint kiderült, a „vizsgálat” mindössze annyit jelent, hogy az Origo újságírója panaszt tett a GVH-nál, ezért a hivatal vizsgálja, egyáltalán kell-e vizsgálatot indítaniuk.

Cseh közleményben korábban azt is írta, „van abban valami megmosolyogtató, amikor a Fidesz emleget OLAF-vizsgálatot, már csak azért is, mert az elmúlt években pont a Fidesz volt az, aki mindent megtett, hogy ellehetetlenítse az uniós ellenőrzéseket. De legalább most beszélhetnek a fideszesek az OLAF munkatársaival Tiborcz Istvánról, az Elios-ügyről és a többi, kormányközeli visszaélésről.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!