Panaszt tett az Origo Cseh Katalin ellen a GVH-nál, majd a kormánysajtó megírta, hogy eljárás folyik Cseh ellen a GVH-nál

2021. július 23. – 17:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormánysajtó arról számolt be pénteken, hogy „az Origo cikke nyomán eljárás indult a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH-nál)” Cseh Katalin, illetve „a 2013–2018 között hozzá köthető Pannónia Nyomda Kft.” ellen. Mint az az Origo cikkéből kiderül, az „Origo nyomán” azt jelenti, hogy konkrétan az Origo tett bejelentést a GVH-nál.

Az ügy onnan indul, hogy pár napja több kormányközeli hírportálon is megjelent a feltételezés, hogy Cseh Katalin lehet az a politikus, akinek a cége és ún. „haveri cégek” révén több milliárd forint európai uniós támogatást és több százmillió forintnyi közbeszerzést is elnyerhetett.

Eme következtetésre a bennfentes.hu jutott, miután két Anonymus-álarcos videó is eljutott hozzájuk. A kormányhoz közeli média vasárnap óta kampányszerűen tele van azzal, hogy az álarcos figura egy „kétszínű ellenzéki politikust” leplez le, azonban csak kedden nevezték meg, hogy Cseh Katalin lehet ez a politikus.

Cseh a vádakra azt reagálta, semmi sem igaz belőlük, szerinte mindössze az történt, hogy „a fideszes propagandagyárban összedugták a fejüket, és egy lejáratónak nehezen nevezhető írás született. Milliárdokat összeszedő politikusról és állítólagos korrupcióról beszélnek, ami hazugság”.

Megkérdeztük a GVH-t arról, milyen eljárás folyik jelenleg Cseh Katalin ellen, akik azt írták, hogy

„a GVH panaszeljárásban – nem versenyfelügyeleti eljárásban – informálódik az ügy tárgyában, amely állampolgári panaszként érkezett a Hatóságunkhoz. A folyamatban lévő eljárásról több információt nem tudunk adni.”

Az állampolgári panaszt az Origo alapján tehát maga az Origo tette – a panaszeljárás pedig a GVH leírása szerint annyit takar, hogy „panasszal vagy bejelentéssel bárki fordulhat a GVH-hoz”, melynek ezután két hónapja van eldönteni, az alapján indít-e egyáltalán versenyfelügyeleti eljárást.

A kormánysajtóban megjelent az a hír is, miszerint Cseh ellen az ügyben „nyomozás is indulhat”. Az üggyel kapcsolatban megkerestük ezért a Nemzeti Nyomozó Irodát, illetve Cseh Katalint is, amint reagálnak, frissítjük a cikket.

Frissítés 18:00 – Cseh Katalin közben lapunk megkeresésére válaszolt, levelében azt írta,

„Én is csak a propagandamédiából értesültem a GVH-vizsgálatról. Természetesen állok minden vizsgálat elé.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!