Cseh Katalint korrupcióval vádolják, ő tagadja a vádakat, és pert indít

2021. július 20. – 14:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A fideszes propagandagyárban összedugták a fejüket, és egy lejáratónak nehezen nevezhető írás született. Milliárdokat összeszedő politikusról és állítólagos korrupcióról beszélnek, ami hazugság” – kezdte keddi Facebook-bejegyzését Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője azután, hogy kedden több hírportálon is megjelent a feltételezés, ő lehet az a politikus, aki cége és ún. „haveri cégek” révén több milliárd forint európai uniós támogatást és több százmillió forintnyi közbeszerzést is elnyerhetett.

A fenti következtetésre a bennfentes.hu jutott, miután két Anonymus-álarcos videó is eljutott hozzájuk. A kormányhoz közeli média vasárnap óta kampányszerűen tele van azzal, hogy az álarcos figura egy „kétszínű ellenzéki politikust” leplez le, azonban azt csak kedden nevezték meg, hogy Cseh Katalin lehet ez a politikus.

Az álarcos csak annyit mondott, hogy 4,5 milliárd forint európai uniós támogatást és 300 millió forintnyi állami közbeszerzést nyert egy politikus cége és ún. haveri cégek. A bennfentes.hu aztán arra jutott, hogy ez Cseh Katalin lehet, mivel Cseh 2013 és 2018 között a képviselője volt a Pannónia Nyomda Kft.-nek, amit Cseh apja alapított még 2010-ben.

Azt írják, a cég valamikor egy EU-s pályázaton több mint 68 millió forint támogatást nyert egy hologramos technológia kifejlesztésére, majd később ugyanez a cég kb. 217 millió forintot nyert egy holografikus térinformatikai leíró nyelv és digitális holografikus nyomtató kifejlesztésére. Később több céget is említenek még: amik egyebek mellett úgy kerülnek ide, hogy ugyanarra a váci címre vannak bejegyezve, mint ahol a Pannónia Nyomda Kft. megnyerte a csaknem 70 millió forintos EU-s támogatást.

„Egeret szültek a hegyek, ugyanis a propagandamédiában összeadták az ugyanabba az ipari parkba bejegyzett összes cég és vállalkozás által elnyert uniós támogatást, ahol az a nyomda is működik, amit egykor édesapám vezetett. Az pedig egyértelműen kiderül a cégiratokból, hogy én évekkel ezelőtt, jóval az előtt, hogy politikai pályára léptem, lemondtam a cégvezetésről. A Fideszt és propagandáját zavarja a korrupcióellenes tevékenységem, de nem fognak tudni megfélemlíteni. A szükséges jogi lépéseket megteszem az ügyben”

– írta még Cseh Katalin, aki a Telex kérdésére megerősítette, hogy sajtópereket indítanak a valótlan állítások miatt.

Cseh Katalin egyébként 2015 óta tagja a Momentum elődjének számító Momentum Mozgalom Egyesületnek. Párttá 2017-ben alakult a Momentum, amelyben Cseh nemzetközi kapcsolattartóként dolgozott, illetve az egészségügyi munkacsoport vezetője volt. Wikipédia-oldala szerint 2017 augusztusában a párt öttagú elnökségének tagjai közé választották – erről írt akkor a 168 Óra is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!