Deutsch nyusziürülékezett és umbuldázott egyet, az OLAF-hoz fordul a Fidesz a Cseh Katalin elleni vádakkal

2021. július 29. – 20:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Fidesz az Európai Csalás Elleni Hivatalnál, az OLAF-nál kezdeményezi az úgynevezett „Cseh Katalin-ügy vizsgálatát”, jelentette be Facebookon Deutsch Tamás.

Az Európai Parlament képviselője az ügy alatt arra gondol, hogy napokkal ezelőtt több kormányközeli hírportálon is megjelent a feltételezés, hogy Cseh Katalin lehet az a politikus, akinek a cége és ún. „haveri cégek” révén több milliárd forint európai uniós támogatást és több százmillió forintnyi közbeszerzést is elnyerhetett.

Eme következtetésre a bennfentes.hu jutott, miután két Anonymus-álarcos videó is eljutott hozzájuk. A kormányhoz közeli média vasárnap óta kampányszerűen tele van azzal, hogy az álarcos figura egy „kétszínű ellenzéki politikust” leplez le, később nevezték meg, hogy Cseh Katalin lehet ez a politikus.

Cseh a vádakra azt reagálta, semmi sem igaz belőlük, szerinte mindössze az történt, hogy „a fideszes propagandagyárban összedugták a fejüket, és egy lejáratónak nehezen nevezhető írás született. Milliárdokat összeszedő politikusról és állítólagos korrupcióról beszélnek, ami hazugság”. A kormánymédia később megírta, hogy Cseh ellen a GVH is vizsgálódik, ám mint kiderült, a „vizsgálat” mindössze annyit jelent, hogy az Origo újságírója panaszt tett a GVH-nál, ezért a hivatal vizsgálja, egyáltalán kell-e vizsgálatot indítaniuk.

Deutsch szerint Cseh ügyében „umbulda, visszaélés, pénzlenyúlás, saját zsebre dolgozás” történt, ezért fordulnak az OLAF-hoz.

Deutsch feltette azt a kérdést is, hogy „hova tűnt Hadházy Ákos”, mert a fideszes politikus szerint az ellenzéki politikus, idézem, „hallgat, mint nyusziürülék a méhlegelőn”. Hadházy Ákos erre Facebookon posztolt arról, hogy

„az említett ügyben felvettem a kapcsolatot a képviselőnővel, aki az általa korábban vezetett cég képviselőivel is összekapcsolt.”

Mint Hadházy kifejtette, „sok kérdésemre azonnal válaszoltak, vagy rövidesen válaszolni fognak, az általam kért dokumentumokat meg fogják küldeni. Ez a nyíltság üdítő változatosság ahhoz képest, ahogyan Müller Cecília vagy éppen Patyi András szokott a kérdéseimhez viszonyulni (utóbbi először egymilliót kért volna néhány szerződés adatainak elküldéséért)”, illetve hozzátette,

„ha az OLAF-hoz fordulnak, azt nagyon jól teszik, az majd kivizsgálja, ha van ügy. Azt nem tették jól, hogy abban a kb. 200 másik esetben, amit megmutattam, nem fordultak oda. Nagyon érdekes, hogy ezek szerint Deutsch úr és a Fidesz szerint az elmúlt 10 évben ez az egyetlen olyan eset, amit az OLAF-nak ki kell vizsgálnia.”

Cikkünk megjelenése után Cseh Katalin közleményben reagált Deutsch Tamásra. A Telex szerkesztőségének küldött levélben azt írja, „van abban valami megmosolyogtató, amikor a Fidesz emleget OLAF-vizsgálatot, már csak azért is, mert az elmúlt években pont a Fidesz volt az, aki mindent megtett, hogy ellehetetlenítse az uniós ellenőrzéseket. De legalább most beszélhetnek a fideszesek az OLAF munkatársaival Tiborcz Istvánról, az Elios-ügyről és a többi, kormányközeli visszaélésről.”

Cseh szerint azért támadja őket a Fidesz és a médiája, mert „elérték, hogy mostantól nem tudnak nyakló nélkül lopni az uniós forrásokból.” Azt írja, nem ő, hanem Mészáros Lőrinc és társai lettek milliárdosok EU-pénzek lenyúlásából, és azzal zárja, hogy áll minden vizsgálat elé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!