A túlárazott Biodóm és a felújított hármas metrószerelvények miatt sem nyomoz a rendőrség

2021. augusztus 6. – 13:27

Másolás

Vágólapra másolva

Bűncselekmény hiánya miatt nem indít nyomozást a rendőrség a városligeti Biodóm ügyében – jelentette be pénteki sajtótájékoztatón Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes. A főváros tavaly októberben tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Biodóm elszállt költségei miatt.

Az 1,7 hektárnyi területen épülő fedett állat-és növénypark, a Biodóm a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2019. december 17-én – Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Az 1,7 hektárnyi területen épülő fedett állat-és növénypark, a Biodóm a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2019. december 17-én – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Nem nyomoznak a hármas metró kocsijainkat felújításával kapcsolatban sem. Gy. Németh Erzsébet ebben az ügyben idén márciusban azután tett feljelentést, miután megkapta a felújítás vizsgálatáról készült jelentést. Ahogy akkor, a mostani sajtótájékoztatón is arról beszélt, hogy rossz döntés volt új szerelvények vásárlása helyett a „régi kriptaszökevényeket” felújítani, de szerinte az akkori városvezetés meghajolt Orbán Viktor akarata előtt.

Tarlós István volt főpolgármester márciusban úgy reagált a feljelentésre, hogy ők is az új kocsik vásárlását ajánlották a kormánynak, de mivel az drágább lett volna, végül a felújításra esett a választás. A fővárosi közgyűlés ezután határozatot hozott a felújításról, mert „ellenkező esetben le kellett volna állítani a 3-as metrót”.

„A DK szerint mindent elárul az, ahogy a hatóságok – legyen szó rendőrségről, ügyészségről, a NAV-ról vagy az Állami Számvevőszékről – ma Magyarországon működnek. Az egész nagy ragacsos, korrupciós pókháló a megfelelő pozícióba helyezett megfelelő emberek egy óriási védőháló, ami Orbánt és társait hivatott védeni” – összegezte a véleményét a főpolgármester-helyettes a nyomozás megszüntetéséről.

Arra Gy. Németh Erzsébet nem tért ki, hogy élnek-e panasszal a nyomozás megszüntetése ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!