Feljelentést tesz a budapesti városvezetés a 3-as metró felújított szerelvényei miatt

2021. március 17. – 19:43

Másolás

Vágólapra másolva

Feljelentést tett Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes a 3-as metró felújított kocsijai miatt, miután megkapta a felújítás vizsgálatáról készült jelentést. Gy. Németh ezt egy videóban jelentette be a Facebookon.

A videóban azt mondja, hogy már régóta mondják, hogy rossz döntés volt új szerelvények vásárlása helyett a „régi kriptaszökevényeket” felújítani, de szerinte az akkori városvezetés meghajolt Orbán Viktor akarata előtt.

Az önkormányzati választások után vizsgálatot rendeltek el, amit a BKV független szakértőkkel készíttetett el. A feljelentést aláírta mind a négy fővárosi koalíciós frakcióvezető.

„Itt az ideje, hogy végre a budapestiek megtudják, jó döntést hozott-e Tarlós István és az akkori fideszes városvezetés”

– mondta a videóban.

Tarlós István az Atv.hu-nak úgy reagált a videóra, hogy semmi kifogása nincs a feljelentés ellen, de „már nincs kampány, ezt az »Orbán utasítása« szöveget abba lehetne hagyni”.

„Nem tudom, mire várt ideig Gy. Németh Erzsébet. Az sem tudom, mi értelme az általuk felállított vizsgálóbizottságoknak, hiszen egyáltalán nem foglalkoznak sem ezzel az üggyel, sem a Biodómmal, mégis másfél év után most feljelentést tettek a 3-as metró ügyében”

– mondta.

Tarlós szerint ők is az új kocsik vásárlását ajánlották a kormánynak, de mivel az drágább lett volna, végül a felújításra esett a választás. A fővárosi közgyűlés ezután határozatot hozott a felújításról, mert „ellenkező esetben le kellett volna állítani a 3-as metrót”.

„Ezt a határozatot akkor valamennyi MSZP-s képviselő megszavazta, köztük Horváth Csaba és Tüttő Kata is. Gy. Németh Erzsébet és Karácsony Gergely már csak azért sem küzdhetett akkor a döntés ellen – 2014. augusztus 25-én –, mert egyikük sem volt képviselő”

– jegyezte meg.

Karácsony Gergely a Facebookon szintén bejelentette, hogy feljelentést tesznek.

„Klímaberendezés nélküli, elavult metrókocsikat kaptunk közel 70 milliárd forintért, ezért természetesen valakinek felelnie kell, ezért ma a közgyűlési többséget alkotó frakció vezetőinek nevében megtettük a feljelentést a rendőrségen”

– írta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!