Nyomoz a rendőrség a Biodóm ügyében

2021. január 21. – 07:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester az Infostart szerdai műsorában azt mondta: már nyomoz a rendőrség a városligeti Biodóm ügyében, a főváros megküldte az ezzel kapcsolatos dokumentumokat. A nyomozás elindításáról a főjegyzőt is tájékoztatta a rendőrség. A főváros tavaly októberben tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Biodóm elszállt költségei miatt.

Karácsony „eléggé elfuserált beruházásnak” nevezte a Biodómot, szerinte „nem volt minden rendben” a beruházással, elődei sok hibát elkövettek. Úgy saccolt, még 15-20 milliárd forintra lenne szükség a Biodóm befejezéséhez.

Karácsony szerint fontos lenne, hogy a projekt ne álljon meg félúton; egyrészt a turizmus fellendítése, másrészt az eddig elköltött rengeteg közpénz miatt. Tárgyalnak a kormánnyal a befejezésről, reálisnak tartja, hogy meg tudnak állapodni a kérdésben. A mostani elképzelések szerint a Biodóm üzemeltetése az állatkertnél maradna.

Korábban Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár felajánlotta a fővárosnak, hogy több beruházást is átvenne a kormány, ezek között szerepelt a Biodóm befejezése is.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom