Mégis nyilvánosságra hozza az önkormányzati cégek átvilágítási jelentését Erzsébetváros

2021. július 29. – 12:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Korábban közel félmillió forintot kért érte, most mégis ingyenesen elérhetővé teszi honlapján az erzsébetvárosi önkormányzati cégek átvilágítási jelentését a VII. kerületi vezetés. Ezt Niedermüller Péter, a kerület DK-s polgármestere közölte Facebook-oldalán, és az Átlátszó számolt be róla először.

Pár napja még 484 ezer forintot kért az önkormányzat az Átlátszótól, hogy teljesítse a lap közérdekű adatigénylését. Az átvilágítási jelentésben az Átlátszó információi szerint szó van az önkormányzati tulajdonú Erzsébetvárosi Piacüzemeltetési Kft. helyzetéről is, amelyhez a Klauzál téri vásárcsarnok is tartozik. Ez pedig azért lehet érdekes, mert Niedermüller július elején 10+5 évre szerződést kötött a csarnok jelentős részének átalakítására és üzemeltetésére két olyan céggel, ami a Fogas–Instant néven ismert bulihelyek érdekeltségi körébe tartozik. A döntés megosztotta a kerület ellenzéki vezetését, erről itt írtunk bővebben.

„Mivel több mint 100 munkaórát vesz igénybe, hogy a szövegből az igénylő által meg nem ismerhető személyes adatokat kitakarjuk, a kérés teljesítését a Hivatal munkatársai, a hatályos törvényeknek megfelelően, ellentételezéshez kötötték” – indokolta szerda esti Facebook-bejegyzésében a magas árat Niedermüller Péter.

„Bár polgármesterként nem feladatom személyesen eljárni az adatigényléssel kapcsolatos ügyekben, támogatom az átláthatóságot. Ezért rendeltem el, hogy a költségtérítés megállapítása kerüljön visszavonásra, és legkésőbb augusztus 15-ig hozzuk nyilvánosságra az összesen 1299 oldalnyi dokumentumot”

– fogalmaz, hozzátéve, a jelentésekből az is kiderül, hogy az önkormányzatnak sem a Klauzál téri Vásárcsarnok ügyében, sem más ügyekben nincs titkolnivalója, ugyanakkor megalapozottan tettek feljelentéseket a kerület előző, fideszes vezetése ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!