A kormányhoz közel álló Nézőpont máris megmérte, mit gondolnak az emberek „a homoszexualitásról szóló oktatásról”

2021. július 24. – 09:42

Másolás

Vágólapra másolva

A kormányközeli Nézőpont Intézet felmérése szerint a magyarok 74 százaléka szülői engedélyhez kötné „a homoszexualitásról való oktatást az iskolákban és az óvodákban”. A kérdés egészen pontosan így szólt:

„Ön szerint függjön-e a szülők engedélyétől az, hogy mit taníthatnak az iskolákban és óvodákban a gyermekeknek a homoszexualitásról?”

Forrás: Nézőpont Intézet
Forrás: Nézőpont Intézet

Azt írták, hogy demográfiai csoportok szerint minimális eltérések tapasztalhatóak, „a fiatalok kétharmada, az idősebbek négyötöde osztja a kormánypártok álláspontját, míg Budapesten 10-ből 7, vidéken 4-ből 3 ember vélekedik úgy, hogy a szülő dönthessen a kérdésben”.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása július 19. és 21. között készült ezer ember telefonos megkérdezésével. A minta minden kutatás esetében reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. Ezerfős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba 3,16 százalék.

Orbán Viktor szerdán jelentette be, hogy a kormány népszavazást kezdeményez öt kérdésben. Mint fogalmazott, azért van erre szükség, mert

„Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt”.

A parlament június közepén fogadta el a melegellenessé eltérített, eredetileg pedofilellenesnek szánt törvénytervezetet. A törvény megtiltja például a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás „népszerűsítését” és „bemutatását”, a szexuális felvilágosításból kizárja a civilek egy részét. A törvény melegellenes módosításai ellen többezres tüntetés volt a Kossuth téren, és óriási nemzetközi visszhangot is kiváltott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!