Istenes Bence: Ha bármelyik fiam a saját neméhez fog vonzódni, ugyanúgy fogom szeretni és támogatni

2021. július 24. – 19:45

Másolás

Vágólapra másolva

„Senkit nem szabad szerintem korlátozni abban, hogy megtalálja a boldogságát, sőt, segíteni kell, főleg a fiatalokat, hogy merjenek kérdezni, és megtalálják a válaszokat! A szerelem mindenkié! Én továbbra is egy nyitott, szabad, elfogadó, szeretetteljes világban hiszek! És ha bármelyik fiam a saját neméhez fog vonzódni, ugyanúgy fogom szeretni és támogatni!” – írta Istenes Bence a Facebookon szombaton, a Pride-felvonulás napján.

A műsorvezető korábban is kiállt már nyilvánosan a melegközösségek jogai mellett, novemberben #acsaladazcsalad kampányhoz csatlakozott, amit a Háttér Társaság indított, miután a parlamentben elfogadták az egyedülálló szülők örökbefogadását ellehetetlenítő törvényt, az Alaptörvénybe pedig beleírták, hogy „az anya nő, az apa férfi”.

Idén másodszor ismét kordonok nélkül vonult a többezres tömeg a Pride-felvonuláson szombaton, de a Mi Hazánk miatt változott az útvonal. Az idei felvonulás szervezői szerint a világjárvány időszaka különösen megviselte az LMBTQ embereket Magyarországon, mivel nem tüntethettek a jogaikért, miközben a korlátozások sokukat elszigetelték a támogató közegüktől és a választott családjuktól.

A Pride-on a Telex is kint volt, helyszíni tudósításunkat itt olvashatja, hamarosan pedig videóval is jelentkezünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!