Gulyás: Karácsonyék antitestvizsgálata alkalmatlan eszközzel elkövetett mérés

2021. július 15. – 11:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kásler arról beszélt, hogy szerinte a 60 év felettieket oltanák be a harmadik oltással, 4-6 hónappal a második után, és az első kettőtől eltérő oltásra lenne a szükséges. Gulyás szerint a kormány ugyanazokból az anyagokból dolgozott, mint Kásler, a kormány a tudományra hallgat, több egyeztetés van, holnap reggel lesz ismert a kormány döntése.

Az ellenanyagméréssel kapcsolatos vizsgálatokról Gulyás elmondta, az antitest mérése az egyetlen összetevője a védettség mérésnek a sok közül. Karácsonyék mérése szakmailag értékelhetetlen, az oltóanyagok hatékonyságával kapcsolatos megtévesztésére alkalmas, míg a Semmelweis Egyetem azokat is külön megvizsgálta, akiknél nincs elegendő ellenanyag, és kiderült, ott is van védettség.

Az elmúlt hetekben a Telexen is gyakran olvashattak a koronavírus elleni oltások után termelődő antitestekről vagy éppen ezek hiányáról szóló híreket, a napokban pedig még ennél is jobban besűrűsödtek az ilyen híradások: előbb kedden a fővárosi önkormányzat, majd szerdán a Semmelweis Egyetem tette közzé a vizsgálata eredményeit. A Telex Gyorstalpalóban röviden elmagyarázzuk, miről szólnak ezek pontosan, milyen következtetés vonható le belőlük, és mi az, ami viszont nem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!