Kieshetett egy beteg a kórház ablakán Zalaegerszegen, a rendőrség nyomoz

2021. július 14. – 19:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kieshetett az ablakon egy beteg a Zala Megyei Szent Rafael Kórház külső kórházaként működő Pózvai kórház néven ismert intézményből, értesült a Telex.

A rendőrség megkeresésünkre annyit közölt, hogy Zalaegerszegen, a Pózva utcai kórházban „az egyik beteget az épület előtt a földön találták meg”. És hozzáfűzték azt is, hogy az esettel kapcsolatban a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást. Rákérdeztünk arra az értesülésünkre is, mely szerint a zavart beteg előző nap, kedden már elbóklászott az intézményből, és rendőrökkel kerestette a kórház, de erre nem adott érdemi választ a megyei rendőrség.

A balesettel kapcsolatban kerestük a zalaegerszegi kórházat is, de érdeklődésünkre egyelőre nem érkezett válasz. A fellelhető információk alapján ebben az intézményben működik a Zala Megyei Kórház Geriátria, Krónikus Belgyógyászat és Rehabilitációs Osztálya, de emellett pszichiátriai kezelésre szoruló betegeket is ápolnak itt.

A helyi kórház az utóbbi időben azzal került be a hírekbe, hogy június végén felmondott hét traumatológus az intézményben, mert kevesellték ügyeleti díjukat. És bár a kórház szerint igyekeztek ezeket emelni, az orvosokkal így sem sikerült megállapodniuk. A kórház azt írta közleményében, hogy nem enged tovább bérzsarolásnak, hogy fenntartható maradjon az intézmény, a traumatológia működésének folytonosságát pedig biztosítani fogják.

Kásler Miklós miniszter később soron kívüli átfogó vizsgálatot rendelt el a Zala megyei traumatológiai ellátás helyzetéről. A kórház jelenleg csak az egyszerű baleseti sérüléseket tudja ellátni, műtéteket nem tudnak végezni. A komplikáltabb eseteket a mentőknek a Zalaegerszegről 56 kilométerre lévő Szombathelyre, az 51 kilométerre lévő Nagykanizsára vagy a 130 kilométerre lévő Kaposvárra kell szállítani.

Ezen a héten pedig kiderült, egy pécsi orvost bíznak meg a zalaegerszegi traumatológia vezetésével és újraépítésével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!