Kásler vizsgálatot rendelt el a Zalaegerszegen felmondott hét traumatológus ügyében

2021. július 13. – 10:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kásler Miklós miniszter soron kívüli átfogó vizsgálatot rendelt el a Zala megyei traumatológiai ellátás jelenlegi helyzetéről, ahol a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban hét traumatológus mondott fel.

A kórház jelenleg csak az egyszerű baleseti sérüléseket tudja ellátni, műtéteket nem tudnak végezni. A komplikáltabb eseteket a mentőknek a Zalaegerszegről 56 kilométerre lévő Szombathelyre, az 51 kilométerre lévő Nagykanizsára vagy a 130 kilométerre lévő Kaposvárra kell szállítani.

A minisztérium közleménye szerint az elmúlt időszakban a Zala Megyei Szent Rafael Kórház traumatológiai osztályának orvosai egységesen jelezték a kórház felé, hogy nem értenek egyet a számukra kifizetett ügyeleti díjakkal. A megegyezés érdekében az ügyeleti díjakat az intézmény vezetői jelentősen megemelték. Ennek ellenére a felmondás alatt álló traumatológusok újabb követelésekkel álltak elő – közölte a minisztérium.

A kórház menedzsmentje megvizsgálta ezeket a követeléseket és megállapította, hogy az újabb elvárásaik nélkülöznek minden szakmaiságot, teljesítésük jogszerűen nem lehetséges. Miután a traumatológiai osztályon dolgozó orvosok sem engedtek a követeléseikből, ezért lezárták a tárgyalásokat, az intézménnyel együttműködni nem kívánó traumatológusok felmondását elfogadták.

Az ügyben a felmondott orvosok nem nyilatkozhattak, az ő érveiket a nyilvánosság eddig nem ismerhette meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!