Letartóztattak egy Fejér megyei pedofilt, aki megerőszakolta 12 éves nevelt lányát

2021. június 28. – 16:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 27 éves férfi letartóztatását rendelte el a Fejér megyei Főügyészég, mert a férfi rendszeresen szexuális erőszakot követett el tizenkettedik életévét be nem töltött nevelt lányán, állt az ügyészségi közleményben.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020 elejétől kezdődően hetente többször végzett szexuális cselekményt nevelt lányával. Akkor lepleződött le, amikor a lány 2021. június 22-én édesanyjának elmondta a történteket, aki feljelentést tett a rendőrségen.

A férfi feleségével és három közös kiskorú gyermekükkel, valamint a nő előző kapcsolatából 2008-ban született lányával lakott közös háztartásban egy Fejér megyei kis településen.

Az ügyészség szerint fennáll a bűnismétlés veszélye, illetve az, hogy a gyanúsított megnehezítené a bizonyítást, így többszörösen minősített szexuális erőszak megalapozott gyanúja miatt elrendelték a férfi letartóztatását.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság döntése ellen a terhelt és védője fellebbezett.

Magyarországon június elején fogadták el a pedofiltörvényt, ami aztán melegellenes passzusai miatt vált hírhedté, de a törvény vitathatatlan elemei közé tartozik a név szerint kereshető pedofilnyilvántartás, és a Btk. szigorítása gyermekpornográfia készítése esetén a jelenleg adható büntetések megemelésével és új minősített esetek (12 év alattival szemben követik el; hivatalos személyként követik el; sanyargatást vagy erőszakot alkalmazva követik el; különös visszaesőként követik el) bevezetésével. A pedofilokat minden olyan munkakörből kitiltják, amelyek valamilyen formában gyermekek sportolásával, szórakozási és szabadidős tevékenységével függenek össze.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!