Kocsis Máté kereshető pedofil-nyilvántartást javasol

2021. május 18. – 10:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán jelentette be, hogy jövő héten nyújtják be a parlamentnek a pedofilellenes törvénycsomagot, melynek része lesz többek között az, hogy

„létre kell hozni egy kereshető pedofil-nyilvántartást azokról, akik gyermekek sérelmére követtek el szexuális bűncselekményt. Ez sok esetben meggátolhatja, hogy a pedofilok újra gyermekek közelébe kerüljenek”.

Kocsis a posztjában azt írja, hogy nincs rendjén, hogy gyerekek egyre több helyen találkozhatnak életkoruknak nem megfelelő tartalmakkal, de az sincs, hogy a pedofilok sokszor túl enyhe büntetést kapnak. Mint írta, „meg kell védeni a gyermekeket, az elkövetőkre pedig szigorúbban kell lesújtani.”

Kocsis legutóbb május 7-én posztolt a pedofíliával kapcsolatban, miután kiderült, hogy egy olyan gyermekpornográf tartalmakat terjesztő bűnszervezetre csaptak le a rendőrök, amelynek vezetője a lakásán lévő szerverről üzemeltetett a darkneten egy nemzetközileg ismert pedofil fórumot, amelynek több ezer magyar és külföldi felhasználója volt. A gyanúsítottak közül az egyik a saját kisgyermeke, míg a másik a négyéves testvére ellen is követett el rendszeresen szexuális abúzust, amelynek felvételeit szintén megosztották a fórumon. Kocsis akkor azt írta, hogy

„A pedofil cselekményekre nincs és nem is lehet semmilyen mentség. Ezeket a legszigorúbb büntetésekkel szükséges megtorolni, és mindegy, hogy miként követik el.”

A posztban szintén azt írta, hogy jövő héten benyújtják a tervezetet, de eszerint ez egy újabb héttel tolódott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!