Simonka György: Én Lázár Jánosról regényt tudnék írni, úgyhogy ha valakinek csöndben kellene maradnia, az pont ő

Legfontosabb

2021. június 22. – 07:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Interjút adott a 24.hu-nak Simonka György fideszes országgyűlési képviselő, aki ellen társaival együtt bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárás. A 33 vádlottas ügyben Simonkára nyolc és fél év fegyházat kért az ügyészség. A vádirat szerint Simonka és társai jogellenesen akarták megszerezni a zöldség-gyümölcs termelői csoportoknak és a termelői szervezeteknek kiírt uniós és hazai pályázati támogatásokat.

A Békés megyei képviselő azt mondta, megborítja az ember elméjét, és mentálisan meggyengíti, hogy heti szinten voltak házkutatások nála, az édesanyját reggel hatkor motozták meg, levetkőztették, a gyerekeit nem vihette iskolába. A végrehajtás miatt havi 100-200 ezer forintja marad a fizetéséből.

A politikus úgy látja, nem áll rosszul az ügye. A vádlottak közül többen alkut kötöttek a hatóságokkal, de Simonka szerint az ügyészség tanúi maguk is cáfolták a vádirat tartalmát. A képviselő elismerte, sok mindent elkövetett, de ami a vádiratban áll, azt nem.

„Fogalmilag kizárt, hogy 45 százalékot kaptam volna vissza a váddal érintett beruházások után. (…) 55 százalékból pedig képtelenség megvalósítani ezeket a beruházásokat, ezt szakértői vélemények is alá fogják támasztani.”

Simonka György – Fotó: Rosta Tibor / MTI
Simonka György – Fotó: Rosta Tibor / MTI

Lázár János korábban a Telexnek beszélt arról, hogy Simonka Békés megyében kezdte és ott is fejezi be a pályafutását, illetve a bíróságon. Simonka erre az interjúban azt mondta:

„Én Lázár Jánosról regényt tudnék írni, úgyhogy ha valakinek csöndben kellene maradnia, az pont ő. Én a párttársaktól azt hallottam, hogy Lázár János szégyellje magát.”

Simonka arra utalt, hogy Lázár úgy csinál, „mintha a holdról jött volna, és nem vett volna részt azokban a dolgokban, amiket most szid”. A képviselő szerint „sehol nem lenne, ha én nem nyerem meg neki a kétharmadot”, és ő csak szegényebb lett, Lázár viszont jóval gazdagabb az elmúlt időszakban.

Az interjúból kiderül, hogy Kövér László házelnök írt levelet a bíróságnak, hogy kikérje Simonkát a parlamenti szavazásokra múlt kedden, amikor elfogadták például a melegellenessé alakított pedofiltörvényt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!