Parlamenti szavazások miatt lemondta a keddi tárgyalását Simonka György

2021. június 15. – 13:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Simonka György és társai ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás; az ügyben kedden, az aktuális parlamenti ülésszak utolsó, rendes napján tartottak volna tárgyalást, ám az elmarad, mivel Simonka munkahelyi elfoglaltságára hivatkozva kérte a halasztást. Kedden a homoszexuálisokat megbélyegző pedofiltörvényről, a Fudan Egyetemről és az önkormányzati lakástörvényről is szavaznak a parlamentben, ezekhez mindhez kétharmados többségre van szükség.

A Magyar Narancsot az ügyben érintett ügyvédek közül páran tájékoztatták a halasztásról azzal, hogy szinte az utolsó pillanatban kaptak értesítést a Fővárosi Törvényszéktől arról: az előzetesen június 15-re kitűzött tárgyalás elmarad. Ugyan arra van lehetőség, hogy az ügyvédje képviselje, Simonka eddig mindig ott akart lenni személyesen.

A Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője a Magyar Narancsnak azt mondta: a munkahelyi elfoglaltság miatti tárgyaláshalasztás nem számít rendkívüli esetnek. Hozzátette, mivel Simonka először kezdeményezett ilyet, így méltányosságot gyakoroltak, ugyanakkor egy esetleges későbbi hasonló kezdeményezése már nem esne ilyen megítélés alá. „Más vádlott esetében is ugyanígy jártunk volna el, másrészt szerdán és csütörtökön folytatódik a tárgyalás” – mondta a szóvivő, aki azt is hozzáfűzte, hogy amikor a méltányosságról döntöttek, nem tudták, miféle munkahelyi elfoglaltsága lesz Simonkának.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!