Kocsis Máté: Vadai Ágnesnek náci javaslata van, Pikó András migránstanyát csinál

2021. június 17. – 17:30

frissítve

Kocsis Máté: Vadai Ágnesnek náci javaslata van, Pikó András migránstanyát csinál
Kocsis Máté, a Fidesz, valamint Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a frakciószövetség kihelyezett üléséről tartott debreceni sajtótájékoztatón 2021. június 17-én – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselő napokban benyújtott törvényjavaslatát nácinak titulálta, a Pikó András vezette VIII. kerületet – saját választókerületét – pedig drog-, hajléktalan- és migránstanyának nevezte Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a csütörtöki Fidesz–KDNP-frakcióülés után tartott sajtótájékoztatóján.

Mint arról beszámoltunk, szerdán kezdődött és még csütörtökön is tart a Fidesz-frakcióülés Debrecenben, aminek témáiról Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót csütörtökön kora délután. A főbb témákról ebben a cikkben számoltunk be, de az újságírói kérdéseknél újabb témák is előjöttek, és Kocsis kétszer is keményen odaszólt ellenzéki politikusoknak.

Vadai Ágnesnek szerinte náci javaslata van

Először véleményt mondott a DK-s Vadai Ágnes új pedofilellenes törvényjavaslatáról, amely az egyházon belüli visszaéléseket is vizsgálná, sőt, kiterjesztené a feljelentési kötelezettséget azokra is, akiket hivatásuk gyakorlásuk közben titoktartási kötelezettség terhel, így például a papokra is.

Kocsis válaszában először azzal érvelt, hogy a gyónás egy olyan bizalmi viszony, amit ha feltörnének, akkor egy kaput nyitnának meg vele, és más szakmában is szóba kerülhetne, mint például az orvosoknál, pszichológusoknál, ügyvédeknél.

Majd így foglalta össze véleményét: „nettó egyházellenes provokációval állunk szemben”. Külön érdekességként, „történelmi kitekintésként” megjegyezte, hogy Vadai javaslata egy tőről metszett náci javaslat, egyedül a Harmadik Birodalomban volt ilyen törvény. Majd felszólította a képviselőt, hogy

„a náci javaslatát vonja vissza, az egyházat pedig ne provokálja”.

Pikó András szerinte migránstúra-szervező

Pikó András VIII. kerületi polgármester sem járt jobban, egy következő újságírói kérdésben ő került sorra, mint „migránstúra”-szervező. A „migránstúra” egyébként június 20-án, a menekültek világnapján, a She 4 She és a Magyar Helsinki Bizottság által szervezett, és a józsefvárosi önkormányzat által támogatott programsorozat része, amely a menekült nők továbbtanulási lehetőségeiről szól.

Kocsis szerint az önkormányzati választás előtt elmondták a józsefvárosiaknak, hogy ha a baloldali városvezetésre szavaznak, akkor drogtanyává fogják tenni a kerületet.

„Ez megtörtént, pipa, tehát Pikó Andrásék ezt már megtették”

– fűzte hozzá, arra alapozva, hogy tele van a kerület újra eldobált tűkkel, lézengő drogosokkal.

Mint Kocsis hozzátette: ők megmondták előre, hogy „a kerület drogtanya lesz, hajléktalantanya lesz és migránstanya lesz, itt az élő példa, migránstúrákat szerveznek a kerületben”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!