Kocsis Máté: Sokaknak lenne igénye egy Gyurcsány Ferencet megfékező operatív törzs létrehozására

2021. június 17. – 14:38

frissítve

Kocsis Máté: Sokaknak lenne igénye egy Gyurcsány Ferencet megfékező operatív törzs létrehozására
Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető kezet fog Orbán Viktorral – Fotó: Kocsis Máté / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán kezdődött és még csütörtökön is tart a Fidesz-frakcióülés Debrecenben, a helyszín környékét fekete kordonokkal zárták körbe, és ki is is szivárgott Orbán évadzáró beszédéből például, hogy a járvány és a bevándorlás mellett a legnagyobb veszély, ami fenyegeti az országot az, ha Gyurcsány Ferenc újra a hatalom közelébe kerül.

A frakcióülés témáiról Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót csütörtökön kora délután, amit a Hír TV közvetített. Ezen beszéltek egyebek mellett arról, hogy az 5,5 százalékos GDP-növekedés elérését követően számos gazdasági döntés merülhet fel/várható, erről már itt is írtunk, de a többi között:

  • a minimálbér megemelése 200 ezer forintra, a diplomás minimálbér emelése 260 ezer forintra,
  • nyugdíjprémium a nyugdíjasoknak, 13. havi nyugdíj visszaépítése,
  • családi adóvisszatérítés,
  • a fegyveresek megkaphatják a hathavi fizetésnek megfelelő fegyverpénzt.

„Ezeket a döntéseket 5,5 százalékos vagy annál nagyobb gazdasági növekedésnél” meg tudják hozni, és a frakció értékelése alapján ez egy teljesen reális célkitűzés – közölte Kocsis Máté. Ahogy arról már korábban szó volt, nemzeti konzultációt indítanak majd, hogy a járvány utáni időszakhoz (=újraindítás) ún. „egyetértési pontokat” találjanak. Ebben, mondta Simicskó István, rákérdeznek majd arra is, hogy a családok igénybe kívánnák-e venni a családi adókedvezményt.

A Fidesz-frakció emellett kérte a kormányt, hogy tartsa fenn a rászorultak számára a hitelmoratóriumot, de a nemzeti konzultációban erre is kitérnek majd. Annyi biztos, hogy „a járvány előtti élet nem tér vagy nem úgy tér már vissza. Egy sokkal veszélyesebb élet, egy sokkal veszélyesebb világ vár a járvány utáni időszakban” vélhetően nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon is. „Az országot és a magyarokat minden létező gazdasági eszközzel meg kell erősíteni” – mondta Kocsis.

Gyurcsány-féle operatív törzs

Beszélt a baloldalról is, ami nagyjából annyiban merült ki, hogy Gyurcsány. „A népvándorlás korszaka mellett Magyarországon az is veszély, ha a múlt tér vissza. Tetszik, nem tetszik Gyurcsány Ferencnek, potenciális veszélyként tekintünk rá a magyarok szempontjából” – fogalmazott Kocsis.

„Ismerjük a kormányzását, ismerjük a módszereit, az eladósítást, ismerjük az adóemelő politikáját, ismerjük a nemzeti vagyont kiárusító politikáját, ismerjük az erőszakos, hatalmához ragaszkodó politikáját”

– közölte, majd hozzátette, hogy számukra teljesen világos: Gyurcsány vezeti az ellenzéket, és vannak mellette epizódszereplők, fontosabbak, kevésbé fontosabbak, viccesek, kevésbé viccesek. „Van a főpolgármester úr is, aki minden küszöbben orra bukik, de ők mindenképp epizódszereplők ahhoz képest, amit Gyurcsány Ferenc képvisel.” Kocsis szerint a jövő évi választás arról fog szólni, hogy a DK elnöke „által képviselt erőszakos, véres politika visszatér-e.”

Arra a kérdésre, hogy milyen operatív törzs kellene Gyurcsány ellen, Kocsis azt mondta, humoros kérdésre humoros választ ad: „Sokaknak lenne igénye egy Gyurcsány Ferencet megfékező operatív törzs létrehozására, sokan el is vállalnák ennek a vezetését, sokaknak igaza is van abban, hogy ideje volna”, mert senki sem gondolta az előzmények után, hogy a DK elnöke majd nemcsak labdába rúghat, hanem csapatkapitány lesz.

A melegellenessé vált pedofiltörvényről nem beszéltek, hisz már megszavazták

A sajtótájékoztatón beszéltek a kedden megszavazott, pedofilok ellen indult, mellette melegellenesé lett törvényről is (amit Kocsis szerint már korábban benyújtott a Jobbik, de nem szavazták meg, mert nem kezelte volna minősített esetként az ügyeket). Kérdésre válaszolva Kocsis Máté azt mondta, nem beszéltek a nemzetközi visszhangokról a frakcióülésen, ahogy a törvényről sem, hiszen már megszavazták, ellenben ő személyesen nem érti, miért éri ennyi kritika, hiszen a cél ezzel a gyerekek védelme.

„Ugye, mi úgy gondoljuk, hogy a gyermekek védelme közös európai érték, ez a törvény pedig a gyermekek védelméről szól. Szó sincs a törvényben a felnőttekről. 18 év alattiakról és gyermekekről szól, ezért helyesnek tartjuk az abban foglaltakat. Minden ezzel kapcsolatos beszélgetést, vitát, hajlandóan vagyunk lefolytatunk, mert szilárd meggyőződésünk, amit az előbb mondtam”

– fogalmazott Kocsis, aki arra az újságírói kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy esetleg uniós forrásokat függeszthetnek fel a törvény egyes passzusai miatt. „Nagyon szomorú lenne, ha így lenne. Aki az EU-ban bárki azt állítja, hogy ez a törvény nem arról szól, és nem a pedofilok ellen lép föl, akkor az vagy nem olvasta a törvényt, vagy a rossz oldalon áll a vitában.”

Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a frakciószövetség kihelyezett üléséről tartott sajtótájékoztatón Debrecenben 2021. június 17-én – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a frakciószövetség kihelyezett üléséről tartott sajtótájékoztatón Debrecenben 2021. június 17-én – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Kocsis szerint ez brutális és meglepő támadás meglepő helyekről, miközben szerinte semmilyen megkülönböztető passzus nincs benne.

„Ezeknek a szervezeteknek, tartalmaknak nincs helyük a gyermekek hálószobájában, a gyerekszobákból ki kell menni, és én azt hittem, hogy ebben egyetértés van. Teljesen megdöbbentő, ha valaki azt gondolja, hogy egy 5-6-7 éves gyerek szobájában helye van bármilyen típusú szexuális tartalomnak. Nagyon szomorú, szülőként mondom, hogy döbbenten állok az ezzel szembeni vélemények előtt. Hogy miért gondolja bárki, hogy szülők beleegyezése nélkül bármilyen szexuális irányultságra nevelheti a gyerekeket azt általános iskolákban előadások keretében.”

– mondta Kocsis azzal, hogy szerintük a szülőknek a dolga, hogy „saját gyermeküket erre neveljék vagy arra neveljék, amerre gondolják, de ez nem az állam dolga”.

Kocsis szerint egyébként egy mondatot bírálnak egyébként sokan, amit szerinte sokan el sem olvastak valószínűleg, amúgy pedig lesznek még rendeletek, részletszabályok, amelyek a nyáron készülnek majd el, a törvények, mondta, csak a kereteket adják.

A Fudan Egyetemre röviden kitért Kocsis egy kérdésnél, erre azt mondta, népszavazás majd 2022 végén lehet róla, ha megvan a terv a beruházáshoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!