Tarlós főpolgármestersége alatt is felszántották a Lánchíd előtti virágágyást

2021. június 13. – 11:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Leaszfaltozták a Lánchíd előtti virágágyást a Clark Ádám téren, írtuk meg kedden.

A BKK magyarázata szerint a Clark Ádám téri körforgalom eddigi, 20 méter sugarú középszigetét elbontják, helyette egy 8 méter belső és 14,5 méter külső sugarú, szűkített körforgalmat alakítanak ki. Az új körforgalom középpontját az eredetitől nyugati irányba, az Alagút felé tolják el. Az átalakítás célja, hogy a Lánchíd június 16-ra tervezett teljes lezárásakor ne okozzon fennakadást a közúti forgalom elterelése. Amikor várhatóan 2022 decemberében visszaadják a hídpályát a forgalomnak, addigra a körforgalom visszaépítése is megtörténik, virágágyásostul.

Karácsony Gergely is reagált a Facebookon minderre. Azt írta, „itt szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy maradnak a virágok. Átmenetileg bevonjuk a területet a forgalomba, hogy enyhítsük az autósok kellemetlenségeit. A felújítási munkálatok végével, nemcsak a Lánchíd, hanem a virágyás is szebb lesz”.

Ez volt kedden, azóta a kormánymédiában nagyjából minden napra jut egy-két cikk arról, hogy „siratják az ikonikus virágágyást a budapestiek”.

Google-találatok június 13-án Google-találatok június 13-án
Google-találatok június 13-án Google-találatok június 13-án
Google-találatok június 13-án

Az ügyet Dömötör Csaba államtitkár spékelte meg szombaton, amikor Facebookján azt írta:

„A Lánchídnál lévő virágágyások túlélték a kommunista évtizedeket, de nem élték túl a baloldali zöldpolitikát. Még a T-34-es tankok is megkímélték őket 1956-ban”.

Tarlósról megfeledkeztek

A Clark Ádám téri körforgalmat 1949-ben alakították ki, a kommunizmus évei alatt virágokból kirakott vöröscsillag volt a közepén, a rendszerváltás után ezt váltották fel a virágágyások.

Arról már a kormánymédia és a fideszes Dömötör sem írt, hogy az a bizonyos virágágyás, ami „túlélte a kommunista évtizedeket, de nem élte túl a baloldali zöldpolitikát”, és amit „a budapestiek siratnak”, hat évvel ezelőtt, Tarlós István főpolgármestersége idején egy ideig így nézett ki:

A Clark Ádám téri virágágyás 2015-ben a villamosalagút átépítésénél – Fotó: Colas.hu
A Clark Ádám téri virágágyás 2015-ben a villamosalagút átépítésénél – Fotó: Colas.hu
Építési terület a Clark Ádám téren 2015. szeptember 29-én – Fotó: Illyés Tibor / MTI
Építési terület a Clark Ádám téren 2015. szeptember 29-én – Fotó: Illyés Tibor / MTI

A virágágyást 2015-ben azért túrták fel, mert közben átépítették a Lánchíd budai hídfőjében található villamosalagutat a fonódó villamos kialakításakor.

A virágágyás csak a legújabb terepe a Karácsony vs. kormány összecsapásának, volt már itt csörte a bedugult belvárosról, Karácsony létező-nem létező angol nyelvtudásáról, vagy például a Fudan egyetemről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!