A bedugult belváros a Karácsony vs. Fidesz összecsapás legújabb terepe

2021. június 10. – 08:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sok a dugó mostanában Budapesten, ekörül alakult ki most politikai csörte Karácsony Gergely főpolgármester és fideszes politikusok, például Hollik István és Fürjes Balázs között. A Facebookon zajló odamondogatás lényege, hogy a fideszes oldal szerint a dugók oka, hogy a Karácsony vezette főváros rossz ütemben végzi a szükségessé vált felújítási munkákat, illetve hogy általában is az autósok ellen van (utóbbit ezúttal egy interjúhelyzetben elhangzott mondatával támasztják alá).

„De ha már nem végezték el a járvány idején, amikor amúgy is leállt volna az élet – a Lánchíd még 5 milliárddal olcsóbb is lett volna, ha a Tarlós-féle ajánlat alapján megcsinálják és már az átadó ünnepségre készülnénk –, akkor legalább várták volna meg az iskolai szünetet!” – írta legújabb posztjában Fürjes, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, aki a XII. kerületi választókerületben lesz a Fidesz jelöltje.

A KDNP-s Hollik pedig a főpolgármester egy mondatát kontextusából némiképp kiragadva tette közzé tegnap: „Nem jutsz időben a munkahelyedre? Nem tudsz elmenni az iskolába gyermekedért? Órákig kell dugóban állnod? A főpolgármester megadta a megoldást: szállj ki, és gyalogolj!”

Karácsony csütörtök reggel replikázott, szintén a Facebookon, eszerint a pár száz méteres távok megtételére gondolt csak a kifogásolt mondattal:

„A fékezhetetlen agyvelejű Hollik István a minap azon háborgott a Facebookon, hogy a belvárosban, csúcsidőben, pár száz métert gyorsabban lehet megtenni gyalog, mint autóval. Ez valószínűleg a világ összes nagyvárosában így van, leszámítva azokat, ahol a belvárosba egyáltalán nem is lehet autóval behajtani. Egy újságírói kérdésre válaszolva azt javasoltam képviselő úrnak, hogy ilyen esetben esetleg szálljon ki az autóból, és menjen gyalog. Erre a Fidesz elárasztotta a Facebookot azzal a hazugsággal, hogy ezt én a budapesti autósoknak üzenem. Ez természetesen nem igaz.”

Karácsony a budapestiek türelmét is kérte a posztban, elismerve, hogy valóban sok a dugó. Szerinte ez annak tudható be, hogy „Tarlós István főpolgármestersége idején a másfélszeresére nőtt a városban az autóforgalom, viszont elmaradtak fontos beruházások, amiket most nekünk kell pótolni”, például rakparti munkálatok, a 3-as metró felújításának egy része. A Facebook-poszt alatt egy kommentből kiderült még, hogy másfél héten belül bővülni fog a nemrég újraindult Bubi közbicikli (tesztünk itt elérhető) flottája 400 új kerékpárral, így aki ezt választaná a belvárosban autózás helyett, talán könnyebben találhat majd szabad bringát a terminálokon.

A Fidesz egyébként nagyon rágyúrt a dugótémára, ezen belül kifejezetten Karácsony Gergelynek az autóból való kiszállásról szóló mondatára, külön kampányt is indítottak erről a Facebookon. A videó szerint a főpolgármestert mindenhova sofőr viszi, de a dugóban ülőknek azt üzeni, szálljanak ki a kocsiból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!