Lökdösték és slaggal locsolták le a DK XVI. kerületi aktivistáit

2021. június 13. – 18:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb atrocitás érte a DK aktivistáit. A XVI. kerületben lökdösték meg a párt szórólapjait osztogató aktivistát, amikor becsöngetett az egyik házba.

Megrángatták a ruháját, kitépték az aláírásgyűjtő-íveket a kezéből és szétdobálták azokat. Egy másik háznál slaggal locsolták le a párt szimpatizánsait.

A DK feljelentést tesz a támadás miatt. Közleményükben azt írták, elkeserítő, hogy „Orbán uralma alatt ilyen mértékű gyűlölet áradt szét az országban, hogy egy fórumon vagy szórólapozás közben sincsenek biztonságban azok, akik őszintén vállalják politikai nézeteiket.”

Nemes Gábor, a DK képviselőjelöltje szerint helyzetet súlyosbítja, hogy egy nővel szemben követték el a támadást. „Minden tiszteletem azért a hölgyért, aki büszkén vállalta és vállalja politikai nézeteit és kiállt igazáért” – fogalmazott a politikus Facebook-oldalán.

A Telexnek megerősítette a hírt a rendőrség. Megkeresésünkre azt írták a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától, hogy vasárnap negyed tizenegykor érkezett a bejelentés a támadásról.

„A járőrök a feltételezett elkövetőt elfogták és a kerületi rendőrkapitányságra előállították, ahol a férfit garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki”

Két hete egy gázfegyvert rántott elő egy Gyurcsány-ellenes tiltakozó Dobrev Klára egri kampányrendezvényén, és az egyik résztvevő fejéhez tartotta azt. A férfit a helyszínen elkapták a rendőrök, és később felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűncselekmény gyanúja miatt indult ellene eljárás.

Szombaton pedig a Momentum aláírásgyűjtő standjába rúgott bele egy férfi, ugyancsak Egerben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!