Nem engedték be a Kormányinfóra a Direkt36-ot

Legfontosabb

2021. június 10. – 11:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több lap munkatársai is hiába próbáltak bejutni a csütörtöki Kormányinfóra, amelyen hosszú idő után először személyesen tehettek fel kérdéseket újságírók, és ahol Orbán Viktor miniszterelnök is megjelent, egyikük a tényfeltáró cikkeiről ismert Direkt36.

A Direkt36 munkatársa, Wirth Zsuzsanna időben regisztrált a sajtótájékoztatóra, de nem kapott visszajelzést. Amikor a helyszínre ment, azt mondták neki, hogy nincs rajta a listán. Úgy tudja, így járt a Magyar Hang és a Hócipő munkatársa is. (A cikk egy korábbi verziójában tévesen szerepelt, hogy az Azonnali sem jutott be: ők részt tudtak venni a Kormányinfón.)

Amíg kint álltak, megérkezett Orbán Gulyás Gergely miniszterrel és Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnökkel. Az újságírók megkérdezték tőle, miért nem mehetnek be, mire a miniszterelnök elmenőben azt válaszolta, hogy nem ő szervezi a sajtótájékoztatókat.

A Direkt36 újságírója az Antall József Tudásközpontot érintő vizsgálatról szeretett volna kérdéseket feltenni. A lap nemrég közölt a témában hosszú anyagot, amelyből többek között kiderül, hogy az alapítvány működését az Orbán-kormány eddig már több mint 4 milliárd forinttal támogatta meg az adófizetők pénzéből, a pénz felhasználását pedig elég nagyvonalúan kezelik: Antall Péter havi juttatásai már átlag bruttó 4 millió fölött vannak, és eközben milliókat utaznak el, luxushotelekben szállnak meg közpénzből.

Frissítés 21 óra 24 perckor: A Magyar Hangot sem engedték be a kormányinfóra, de a sajtótájékoztató végén, az épületből kilépve Orbán megállt röviden válaszolni a lap Kínát és a kereszténységet érintő kérdéseire. Azt mondta például, hogy a pápa véleményét akarja meghallgatni arról, hogy „hogyan érdemes Kínában a kereszténységről gondolkodni”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!