A Jobbik végrehajtást indít a TV2 ellen egy le nem adott helyreigazítás miatt

2021. június 8. – 10:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Jobbik végrehajtást indít a TV2 ellen, mert szerintük a csatorna szabotál egy bírósági ítéletet, és a mai napig nem tettek közzé egy helyreigazítást – írja a Jobbik közleménye.

A párt azért perelte be a TV2-t, mert egy korábbi Jobbik-frakcióülésről azt állították, hogy a képviselőik ott megünnepelték a Sargentini-jelentést. „De nemcsak hazudtak, hanem még a jogerős ítéletben elrendelt helyreigazítást sem tették közzé. Mindez elég ok volt arra, hogy elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék elmarasztalja, és csaknem félmilliós sérelemdíj, továbbá a perköltség megfizetésére kötelezze őket” – áll a közleményben.

A Jobbik állítása szerint a TV2-t képviselő, ugyancsak Fidesz-közeli SBGK Ügyvédi Iroda tagja a tárgyaláson kénytelen volt a felperes Jobbiktól elnézést kérni azért, mert még a perbeli beadványukban is minősíthetetlen sértéseket írtak a pártról.

Múlt héten Gréczy Zsolt, a DK politikusa folyamodott hasonló jogi eszközhöz. Ő a Pesti Srácok portál ellen kezdeményezett végrehajtást, mert a Pesti Srácok nem fizetett ki a számára egy jogerősen megítélt kártérítést. A Pesti Srácok korábban zaklatónak nevezte Gréczyt, ezért először helyreigazításra, majd kártérítés megfizetésre is kötelezte a bíróság a portált.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!