Fizetőssé teszik a Normafa új parkolóját

2021. június 4. – 15:18

Másolás

Vágólapra másolva

Pár nappal azután, hogy a Pilisi Parkerdő bejelentette, hogy fizetőssé teszik a parkolót Visegrádnál az erdőben, a Normafa képében újabb népszerű kirándulóhelyszín parkolójában szűnik majd meg az ingyenes parkolás. Az új parkoló használatáért június 12-től óránként 440 forintot kell majd fizetni hétvégén és munkaszüneti napokon 8 és 20 óra között – olvasható a Hegyvidéki Önkormányzat honlapján.

A XII. kerület korábban fontos átalakításokat hajtott végre a Normafán, megépült az Eötvös út új, elkerülő szakasza és a Konkoly-Thege úton az új parkoló is, ami lehetővé tette a Síház melletti, töredezett burkolatú parkoló és az ott található buszforduló felszámolását. Május 10-én maga Pokorni Zoltán kezdte el felbontani az egykori parkoló aszfaltját egy légkalapáccsal, ennek helyén helyén zöldfelület, illetve közösségi tér lesz majd. A helyette létrehozott parkoló viszont magánterület, a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat tulajdonában, illetve vagyonkezelésében áll,

így a várakozásért hétvégén és munkaszüneti napon 08:00 és 20:00 óra között parkolási díjat kell fizetni – ennek összege óránként 440 Ft.

A parkolót az önkormányzat parkolási cége, a Fáber Kft. üzemelteti, amely leginkább onnan lehet ismerős, hogy a Kétfarkú Kutyapárt vezetője, Kovács Gergely tavaly pert indított a Hegyvidék önkormányzat ellen, miután választott képviselőként hónapok alatt sem sikerült elérnie, hogy megnézhesse a Fáber Kft. Sessionbase Kft.-vel kötött szerződéseinek mellékleteit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!