Pokorni Zoltán légkalapáccsal esett neki a Normafa aszfaltjának

2021. május 10. – 16:19

frissítve

Pokorni Zoltán légkalapáccsal esett neki a Normafa aszfaltjának
Pokorni Zoltán légkalapáccsal bontja a burkolatot a Normafa Síház melletti parkolóban – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A XII. kerületi önkormányzat évek óta fontolgatta, hogy a Normafánál megszünteti a Síház melletti töredezett burkolatú parkolót és az ott található buszfordulót. A kerületi polgármester, Pokorni Zoltán saját maga kezdte el ezt a munkát hétfőn.

Pokorni légkalapácsot ragadott, és megkezdte a burkolat feltörését, hogy helyén zöldfelületet és közösségi teret alakítsanak ki.

Az XII. kerület azt ígéri, hogy a hegygerinc fősétánya több száz méterrel meghosszabbodik. Az aszfalt helyére vízáteresztő burkolat kerül, a buszforduló parkos közösségi térré alakul. Hatvan-hetven fa és több száz cserje elültetését is tervezik a területre.

A hegyvidéki önkormányzat a normafai buszvégállomást is áthelyezi, nyáron átkerül majd Csillebércre, így Normafán már nem kell a járó motorú buszok füstjét belélegezni.

Fotó: Huszti István / Telex Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A XII. kerület korábban már meglépte a fontosabb átalakításokat – megépült az Eötvös út új, elkerülő szakasza és a Konkoly-Thege úton az új parkoló, ami lehetővé teszi a buszforduló és parkoló felszámolását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!