Gyakran megnehezítik a kukásautók dolgát a szabálytalanul parkolók

2021. június 4. – 10:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tartsák be a KRESZ-t a fővárosban közlekedők, mert a szabálytalanul parkoló autók gyakran megnehezítik a kukák kiürítését és az utak takarítását – ezt kéri a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF). Az elmúlt hetekben többször előfordult, hogy egy-egy figyelmetlen autós elsodorta a munkatársukat.

A társaság arra hívja fel a figyelmet, hogy ha nem jutnak be egy-egy utcába, akkor annak az ott élők isszák meg a levét, mert nem tudják elvinni a szemetet. Előzéskor, kikerüléskor is legyenek figyelmesek a sofőrök.

Budapesten a pünkösdi hétvége után szűnt meg az ingyenes parkolás. Volt, ahol fennakadást okozott a hirtelen jött bejelentés, a XIII. kerületben például kígyózó sorok alakultak ki az ügyfélszolgálatnál, annyian akarták egyszerre kiváltani parkolási engedélyüket. A legtöbb településen egy ideig még nem büntettek a fizetés nélküli parkolásért. A vidéki városok jó részében csak figyelmeztették az autósokat, és türelmi időt adtak a bérletek megváltására.

A közutasok is folyamatos életveszélyben dolgoznak a figyelmetlen autósok miatt. Ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze a legkirívóbb eseteket>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!