Leállósávon álló közútkezelő-autóba csapódott egy autó az M0-son, hetente gyűlnek az újabb esetek

2021. április 20. – 09:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Gyakorlatilag lassan nincs olyan hét, hogy ilyen vagy ehhez hasonló eseteket ne rögzítenének a gyorsforgalmi utakon található kameráink. A Dunakeszi mérnökségünk egyik ütközési energiaelnyelő moduljába hajtottak bele csütörtökön, majd másnap azon a szakaszon az egyik munkavégzést előjelző, a leállósávon álló járművünkbe csapódtak be. Szerencsére munkatársaink utóbbi esetben a szalagkorláton túl tartózkodtak, így nem sérültek meg” – írta legfrissebb posztjához az Instagramon a Magyar Közút Nonprofit Zrt., amly rendszeresen beszámol a közutasokat érő veszélyeztető helyzetekről.

Ezek némelyike halálos áldozatot is követelt már, legutóbb múlt héten írtunk hasonló esetről: akkor egy útépítés mellett dolgozó jelzőőrt gázoltak halálra a 681-es főút külterületi szakaszán. Az áldozat 18 éve dolgozott a nagyatádi mérnökségen, fontos tagja volt a csapatnak

Nemrég írtunk róla, hogy pár napon belül két energiaelnyelő berendezést is összetörtek figyelmetlen autósok a hazai autópályákon, gyakori, hogy csak egy hajszálon múlik a tragédia ezeknél az ütközéseknél.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!