Kígyózó sor alakult ki a XIII. kerületi önkormányzat ügyfélszolgálatánál, annyian akarták kiváltani a parkolási engedélyüket

2021. május 21. – 12:25

frissítve

Kígyózó sor alakult ki a XIII. kerületi önkormányzat ügyfélszolgálatánál, annyian akarták kiváltani a parkolási engedélyüket
Fotó: olvasói fotó

Másolás

Vágólapra másolva

A Telexhez eljutott beszámolók szerint péntek délelőtt valósággal megrohamozták az emberek a XIII. kerület közszolgálati irodáját, hogy keddig ki tudják váltani parkolási engedélyüket, vagy a második autóra vonatkozó matricát. Egyik kollégánk is bent állt a sorban, úgy becsülte, hogy körülbelül százan várakoztak hozzá hasonlóan a Lehel téri piacnál lévő irodánál.

A sorszámhúzó gép nem is működött, kézzel írt sorszámokat osztottak ki a sorban állók között. Munkatársunk a 100-as sorszámot kapta volna meg, de mivel egy ember körülbelül két perc alatt végzett az ügyintézéssel, ezért inkább feladta a várakozást. A XIII. kerületi Közszolgáltató Iroda Facebook-posztja alatt is többen panaszkodtak a megnövekedett várakozási időre.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy kedden megszűnik a járványhelyzet miatt bevezetett ingyenes parkolás. Úgy tudjuk, a parkolási engedélyt online is ki lehet váltani, ez esetben postán küldik ki a matricát, ami viszont nem biztos, hogy keddig megérkezik, hiszen hétfőn munkaszüneti nap van. Ez is okozhatta, hogy pénteken hosszú sorok alakultak ki az ügyfélszolgálatnál. Információink szerint a helyzetre tekintettel szombaton extra nyitvatartási napot tart a Lehel téri iroda.

Megkeresésünkre a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. azt írta, hogy több mint 5 hónapja van lehetőség a parkolási engedélyek kiváltására, több levélben, cikkben, szórólapon hívták fel a figyelmet az engedélyek kiváltása, annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a sorban állás, a járvány ellenére személyes ügyintézést is tartottak. Hogy gyorsuljon az ügyintézés, megnövelték az ügyintézői kapacitást, illetve 18 óráig meghosszabbították a nyitvatartást.

A fennakadást elsősorban a második autóra vonatkozó engedélyek kiváltása okozta, mivel eddig erre nem volt lehetőség, hiszen az időarányosan fizetendő, írták. Most csak az éves díj 7/12-ed részét kell kifizetniük a lakosoknak, szemben azzal, ha még az ingyenes időszakban váltották volna ki az engedélyt. Az önkormányzati cég szerint a kormány kevés időt hagyott arra, hogy felkészüljenek a fizetős parkolás újraindulására, ennyi idő alatt lehetetlen 2500, másodlagos parkolási engedélyt kiadni.

Veres Pál, Miskolc polgármestere Facebook-oldalán közben arról írt, hogy a váratlan kormányzati bejelentésre reagálva meghosszabbították az ügyfélszolgálatok nyitvatartását, illetve a 2020-ban megváltott parkolási bérletek hosszabb ideig lesznek érvényesek, többek között azért, hogy elkerüljék a XIII. kerületihez hasonló helyzeteket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!