A legtöbb városban nem büntetik az autósokat, ha még nincs engedélyük az ingyenes parkolás megszűnése után

2021. május 21. – 13:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön jelentette be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, hogy keddtől megszűnik a járványhelyzet miatt bevezetett ingyenes parkolás. Volt, ahol fennakadást okozott a némileg hirtelen jött bejelentés, a XIII. kerületben például kígyózó sorok alakultak ki az ügyfélszolgálatnál, annyian akarták egyszerre kiváltani parkolási engedélyüket.

Az ingyenes parkolás megszüntetésére reagálva a II. kerületi önkormányzat bejelentette, hogy május 31-ig nem büntetik azokat, akik nem rendelkeznek engedéllyel, a parkolóőrök csak figyelmeztetik az autósokat. Egyúttal mindenkit arra kérnek, hogy ha még nem váltotta ki az engedélyt, akkor minél hamarabb tegye meg azt. Ennek érdekében előzetes egyeztetés nélkül is kiváltható lesz az engedély az önkormányzat ügyfélszolgálatán, írja posztjában Őrsi Gergely polgármester.

Frissítés 20:10: A legtöbb településen a jövő héten még nem büntetnek a fizetés nélküli parkolásért. A vidéki városok jó részében csak figyelmeztetik az autósokat, és türelmi időt adnak a bérletek megváltására – írja az ATV.

Pécsen június 7-ig érvényesek a tavaly megváltott parkolóbérletek. Az önkormányzat így próbálja elkerülni, hogy az idei bérletek megváltása csúcsforgalmat okozzon az ügyfélszolgálaton. Az első napokban a korábbinál rugalmasabban fogják ellenőrizni a parkolójegy váltást. Nagykanizsán csak május 31. után kell büntetésre számítani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!