Megszűnt a fideszes képviselő géberjéni birtokán felhasznált uniós támogatás miatt indult nyomozás

2021. június 2. – 16:52

Másolás

Vágólapra másolva

Megszüntette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Kovács Sándor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes országgyűlési képviselő géberjéni birtokán elköltött európai uniós pénzek ügyében indított nyomozását, írja a 24.hu.

A nyomozás azután indult, hogy Vadai Ágnes DK-s képviselő Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult, miután kiderült, Kovács családi birtokán 60 millió forint, vissza nem térítendő támogatásból létesültek turisztikai beruházások – vendégház, filagória, turisztikai bemutatóház és csónakszállás.

Polt Péter feljelentésként értékelte Vadai kérdéseit, ezért jutott az ügy a NAV Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatóságára, ahol különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával indítottak eljárást. Ennek a végén a NAV arra jutott, hogy

nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, ezért megszüntették a nyomozást.

Kovács korábban azt állította, semmi köze a turisztikai létesítményekhez, ő csak a telket adta, hogy a fia és a felesége által vezetett egyesület birtokában álló cég építkezhessen. Azt állította, hogy a felépítmények az uniós pénzek nyerteseinek tulajdonában vannak. A szóban forgó telek tulajdoni lapján azonban tulajdonosként Kovács és az édesanyja volt feltüntetve, azaz ők ketten az uniós beruházások kedvezményezettjei. Ezt a 24.hu korábbi cikkének megjelenése után – a beruházások elkészülte után öt évvel – módosította a politikus, ez pedig a NAV szerint tisztázta a kérdést.

Kovács egy másik nyomozásban is érintett, ebben azért nyomoznak, mert a képviselő egy barátja és a feleségének cégtársa néhány év alatt egymilliárd forintnyi közbeszerzést nyert el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!