Nyomozás indult a fideszes képviselő géberjéni birtokán felhasznált uniós támogatás miatt

Legfontosabb

2020. december 15. – 06:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával rendelt el nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Kovács Sándor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes országgyűlési képviselő birtokán elköltött európai uniós pénzek miatt, írja a 24.hu.

Az eljárást felügyelő Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség közölte: a NAV Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága október 14-én rendelte el a nyomozást, ami jelenleg felderítési szakaszban van. Gyanúsítottat még nem hallgattak ki.

A politikus korábban tíz évig volt az alig ötszáz lelkes Géberjén polgármestere. Az itteni családi birtokán a felújított parasztház mellé felhúztak egy másik, úszómedencés házat is. Az ingatlan szomszédságában fekvő telek Kovács Sándor és édesanyja tulajdonában áll, ahol 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból turisztikai beruházások épültek. Itt épült fel uniós forrásból a Tündérmező Vendégház egy hozzátartozó filagóriával, valamint egy turisztikai bemutatóház a hozzá tartozó csónakházzal.

Kovács korábban azt állította, semmi köze a turisztikai létesítményekhez, ő csak a telket adta, hogy a fia és a felesége által vezetett egyesület birtokában álló cég építkezhessen. Azt állította, hogy a felépítmények az uniós pénzek nyerteseinek tulajdonában vannak. A szóban forgó telek tulajdoni lapján azonban tulajdonosként Kovács és az édesanyja volt feltüntetve, azaz ők ketten az uniós beruházások kedvezményezettjei. Ezt a 24.hu korábbi cikkének megjelenése után – a beruházások elkészülte után öt évvel – módosította a politikus, de addigra a NÁV már elrendelte a nyomozást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!