Közel kilencszeresére nőtt tavaly a vadászati kiállítás agancskapuját készítő szobrász cégének nyeresége

2021. június 1. – 14:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Remek évet zárt a vadászati kiállításra szarvasagancsból üdvözlőkaput készítő Szőke Gábor Miklós cége. A 24.hu cikke szerint a Dante Birodalom Kft. 95 millió forintos profitot hozott tavaly, ami majdnem kilencszer akkora összeg, mint amit egy évvel korábban ért el.

Míg a korábbi években 110-180 millió forintos árbevételt könyvelhetett el a cég – amely társtulajdonosa Szőke –, tavaly 285 millió forint volt ez az összeg a pénzügyi beszámolója szerint. Ennél is jelentősebben nőtt a profitja: míg 2019-ben 11 milliós adózás utáni eredményt ért el a vállalat, tavaly 95 millió forint hasznot hozott.

Szőke Gábor Miklós keresett név kormányhoz közeli szobrászművészetben. Tőle rendelte meg az MNB a Széll Kálmán tér aluljárójának 13 méteres aranyszobrát és a készülő Pénzmúzeum szintén „monumentális” csodaszarvasát. Azelőtt nem sokkal adott le az MNB Szőkének két másik rendelést is, 700 millióért kértek tőle két gigantikus szobrot az egykori Magyar Telekom-székház feldíszítésére, és ő nevéhez fűződik a Sas-szobor a Ferencváros stadionjánál.

A Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás üdvözlőkapuját tíztonnányi elhullajtott szarvasagancsból építi.

„A magyar vadászok összefogását és a nemzet egységét” fogja szimbolizálni a 16 méter magas, 20 méter széles alkotás, amely a Hungexpónál áll majd. A rendezvény Semjén Zsolt és Kovács Zoltán nevéhez köthető, és már 67 milliárd forintnál tart a költségvetése, itt olvashat róla bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!