Három hónapig is tarthat a téli sportidény a Normafán

2021. június 1. – 17:12

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei téltől már lesz hópótlás a Normafán, ezért három-három és fél hónapon keresztül téli sportolásra is használható lesz a kedvelt budai kirándulóhely – írja a Magyar Nemzet.

A XII. kerületi önkormányzat hamarosan elkezdi az Anna-rét melletti szánkózó- és sífutóterület hópótlásának előkészítését. A területen egy csőrendszer kerül a földbe, amihez a téli szezonban csatlakoznak a tiszta vizet felhasználó hókészítő eszközök.

A Normafánál az elmúlt tíz évben átlagosan 46 napig volt hótakaró, ebből csak 23 napig volt tíz centiméternél vastagabb a hóréteg. Ha a hőmérséklet tíz Celsius-fok alá süllyed, akkor az Ausztriában és Svájcban is használt technóligával lehet majd mesterségesen havat előállítani.

Így várhatóan hosszabb, kiszámíthatóbb és biztonságosabb lesz a téli sportszezon, a nagy tömeg nem csak néhány hétvégére fog koncentrálódni.

Mikó Gergely, a Normafa Park vezetője elmondta, hogy a későbbiekben, az engedélyeztetés után a sílesikló pályát is hóágyúzzák majd, idén viszont biztos, hogy csak az Anna-rét melletti szánkó- és sífutópályán lesz hópótlás.

A XII. kerületi önkormányzat évek óta fontolgatta, hogy a Normafánál megszünteti a Síház melletti töredezett burkolatú parkolót és az ott található buszfordulót. Ezt a munkát májusban el is kezdték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!