Hétfőn kezdődik a régi buszforduló felszámolása a Normafán, jön helyette zöldfelület és közösségi tér

2021. május 7. – 12:19

Másolás

Vágólapra másolva

A Normafa rehabilitációs programjával összhangban a XII. kerületi önkormányzat már évek óta készül a Normafa Síház melletti, töredezett burkolatú parkoló, illetve a buszvégállomás és buszforduló megszüntetésére is, és ezt meg is kezdik hétfőn, hogy aztán a területeket zöldfelületek, közösségi tér váltsa fel – írja az MTI a XII. kerületi önkormányzat tájékoztatása alapján.

A bontást megelőzték más, lényeges átalakítások, így például az Eötvös út új, elkerülő szakaszát kialakították, illetve elkészült a Konkoly-Thege úton az új parkoló is. A közlemény szerint a védett erdőövezet most még aszfalttal borított részén hamarosan zöldfelület, közösségi tér várja a Normafára látogatókat. Az új járófelületek a civil és zöldszervezetekkel történt egyeztetés után kiválasztott vízáteresztő burkolatot kapnak. Jelentősen megnő a zöldterület: nemcsak füvesítenek, hanem hetven fát és több száz cserjét is ültetnek.

A gerinc fősétánya több száz méterrel meghosszabbodik. Úgy tervezik, öt-hat hónap alatt végeznek majd a Normafa új központjával. A buszforduló még a nyár folyamán átkerül Csillebércre – írják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!