A Katzenbach-gyilkosság kulcsszereplője az enyhébb büntetés reményében még a hazugságvizsgálatot is vállalta

2021. május 22. – 09:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A poligráfos vizsgálatot is vállalta a Katzenbach-gyilkosság egyik kulcsszereplője. H. Attila az enyhébb büntetés reményében egyességet kötött az ügyészséggel és feldobta társait – egyebek mellett erről is szó volt a 168, Jogában áll hallgatni című műsorában.

A Terrorelhárítási Központ egységei múlt kedden több helyszínen csaptak le, és a Katzenbach-gyilkossággal összefüggésben három férfit fogtak el, majd vettek őrizetbe: egyiküket (H. Lászlót) felbujtással, a két másikat (Sz. Lajost és L. Istvánt) pedig a gyilkosság végrehajtásával gyanúsítják, de a történetnek van egy negyedik szereplője is. Ő H. Attila, akit szintén felbujtóként akarnak felelősségre vonni.

H. Attila és Katzenbach Imre régóta barátok voltak. A 2000-es évek nagy gazdasági bűncselekményében, az Eclipse Zrt. adócsalási és pénzmosási ügyleteiben is együtt vettek részt. Aztán az egykori MTK-s focista elvett félmilliárd forintot az elcsalt pénzből és elszökött a családjával. H. Attila megtalálta Görögországban és rávette, hogy jöjjön haza. Nem sokkal később a focista ismét eltűnt. Holttestét 11 évvel később találták meg H. Attila vadászterülete mellett egy gödörben elásva. A gyanú azonnal a régi barátra terelődött.

A gyanúsított férfi védője a műsorban arról beszélt, hogy ügyfele egész eddig nem mondott semmit a rendőröknek, segítségre várt. Miután azonban két éven át nem érkezett segítség, őt pedig mindvégig emberöléssel gyanúsították, úgy érezte nincs más választása, mint hogy beszélni kezd. Előtte azért egyezséget kötött az ügyészséggel, hogy a lehető legjobban jöjjön ki a gyilkossági ügyből.

„Azt le kell szögeznem, hogy ügyfelem nem vett részt az ölési cselekményben, a kezéhez vér nem tapad, de nyilvánvalóan segítette a gyilkosságot”

– fogalmazott Asztalos Péter ügyvéd a műsorban.

H. Attila jelenleg is jogerős büntetését tölti, miután az adócsalás miatt négy és fél évre ítélték. Védője szerint fél és félti a családja életét is, ezért az egyezség részeként védelmet is kért. Hogy pontosan hány év büntetésben egyeztek meg a vádhatósággal cserébe azért, hogy elmondta, kikkel ölte meg Katzenbachot, egyelőre nem tudni.

Az ügy egyik gyanúsítottja az ismert rapper, Curtis katonai múlttal rendelkező testvére. A zenész pénteken az ATV reggeli műsorának vendége volt, ahol röviden úgy kommentálta a híreket, hogy a helyzethez képest jól van, és bízik abban, hogy minden rendben lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!