Washingtontól kért segítséget a fővárosi főügyész a Borkai-szexvideó miatt

2021. május 20. – 06:24

Másolás

Vágólapra másolva

Ibolya Tibor fővárosi főügyész korábban az egykori Trump-kormány igazságügyi minisztériumától kért segítséget abban, hogy kideríthessék, ki áll Borkai Zsolt egykori fideszes polgármester jachtos orgiáján készült felvételének kiszivárogtatása mögött, írja a 24. Ibolya azt szerette volna, ha az amerikaiak segítenek neki adatokat szerezni Az Ördög ügyvédje álnév alatt ténykedő személyről, aki kirobbantotta az egész a Borkai-ügyet.

A 24 azt is írja, hogy Ibolya a Washingtonnak írt levelében az is szerepelt, hogy

Biztosítom önöket arról, hogy a kérelem tárgya nem politikai, illetve katonai bűncselekmény, és a kérelem nem függ össze politikai vagy katonai bűncselekménnyel.

Vagyis valamiért úgy tálalták az amerikaiaknak az ügyet, mintha annak semmilyen politikai kontextusa nem lenne annak ellenére sem, hogy Borkai akkor még Győr polgármestere volt sőt, a balhé után még meg is nyerte a választást, hogy aztán lemondjon és kilépjen a Fideszből.

A 24 szerint ez a kikötés azért fontos, mert ha olyan bűncselekményről van szó, ami összefügg a politikával, akkor megtagadhatják a segítségnyújtást. Ibolya köztörvényes zsarolási ügy és jogosulatlan adatkezelésként tálalta az ügyet az amerikaiaknak, és még Borkai esetében sem tüntette fel, hogy egyébként a kormánypárt egy magasrangú politikusa is érintette az ügyben.

A portálhoz eljuttatott levél szerint Ibolya Az ördög ügyvédje WordPress-blogjához és Facebook-oldalához kapcsolódó adatokat szerette volna megszerezni az amerikai igazságügyi minisztériumtól, és a Facebook esetében sikerrel is járt.

Az üggyel gyanúsított Czeglédy Csaba viszont azt nyilatkozta a portálnak, hogy Ibolya a jogsegélykérelemben valótlanul állította azt, hogy a Borkairól készült kompromittáló felvételek megjelentek volna a Facebookon is. Czeglédy egyébként tagadja, hogy ő lenne Az ördög ügyvédje.

A napokban több cikk is megjelent a Hvg-n, amelyek a Borkai-ügy eddig nem ismert részleteit tárták fel. Ezekből többek között kiderült, hogy szó sem volt előre megbeszélt szexről Borkai és barátai, illetve az adriai jachton tartózkodó lányok között, hanem egyszerűen így alakult. A bulin részt vevő lányok egyébként 800-1000 eurót kaptak Borkaitól és befolyásos barátaitól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!