Orbán Viktor viccelődve és önironikusan reagált Karácsony „alacsony és kövér” mondatára

2021. május 20. – 11:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gulyás Gergelytől a kormányinfón kérdezték az újságírók, hogy hogy reagált Orbán Viktor Karácsony Gergely nyilatkozatára, miszerint az egyik különbség köztük, hogy ő magas és vékony, a kormányfő pedig alacsony és kövér. Karácsony erre egyébként később azt mondta, rossz vicc volt, és mindenkitől elnézést kért, akit sértett.

A miniszter szerint Orbán a témáról annyit mondott, hogy

Karácsony „éppen igazat mondott, és rögtön elnézést is kért”.

A kormányfő másképp nem kommentálta ezt, tette hozzá Gulyás.

A miniszterelnök-jelöltségre nemrég bejelentkezett Karácsony kövérezős mondatai után egyébként a Fidesz és a kapcsolódó sajtója össztüzet zúdított a főpolgármesterre, mondván, az angol Economistnak biztosan tolmáccsal mondta ezt, mert nem beszél angolul.

A „beszél-e angolul” ügy azóta is tart, Karácsony is reagált rá, elismerve, hogy nem jó az angolja, sőt, „hiperpasszív”, de ha miniszterelnök lesz, nemzetközi sajtótájékoztatón, angolul jelenti be, hogy nem lesz Fudan egyetem Budapesten.

A nyelvtudás-ügyben a kormányközeli sajtó már azt pedzegeti, hogy nyelvvizsga nélkül hogyan lehetett adjunktus Karácsony Gergely.

A Kormányinfón egyébként elhangzott, hogy keddtől fizetős a parkolás, Magyarország pedig elég oltóanyagot halmozott fel, így nem vesz részt a következő brüsszeli közös beszerzésben. Itt olvashatja vissza percről percre közvetítésünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!