Karácsony: Azért nem fejeztem be a doktorimat, mert politikus lettem

2021. május 17. – 10:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„De akkor tisztázzuk, ha már – ezek szerint – az ország fontos kérdésévé vált, miért nem csináltam meg a doktorit. Igazán profán oka van. Amikor be kellett volna fejeznem, akkor már 2 éve aktív politikus voltam. Ennyi. Így ért véget a tudományos karrierem.”

– írta Karácsony Gergely a Facebook-oldalán. Karácsony arra reagált, hogy a kormányhoz közeli médiában az Economistnak adott interjúja után a nyelvtudása mellett hamar elővették azt is, hogy Karácsony Gergely fiatalon a Corvinus Egyetem politikatudományi intézetében tanított. A tudományos éveiről szóló bejegyzésében megnevezte az egyetem akkori tanszékvezetőjét, a Corvinus Egyetem mostani rektorát, a Fideszhez ezer szállal kötődő (jelenleg a Századvég elnöke) Lánczi Andrást is, aki válaszként a Mandineren írt Karácsonyról.

Lánczi arra helyezte a hangsúlyt, hogy az egyetemnek meg kellett válnia Karácsonytól, mert nem fejezte be a doktoriját. A rektor megszólalásához tette később hozzá kiegészítésként Török Gábor (aki szintén az egyetemen tanított) azt, hogy Lánczi akkoriban nagyon is meg volt elégedve Karácsony tanításával.

Karácsony posztjában arra is kitért, hogy

„Említettem legutóbb, nagyon szerettem tanítani. Hogy hogyan csináltam, azt nem az én tisztem eldönteni, szerintem nem is a lakájmédiáé. Hanem a diákoké.”

– erre vonatkozólag pedig arról írt, hogy ezeket az értékeléseket a Mark My Professoron bárki meg is nézheti. A bejegyzéshez egyébként értékelőlapjának screenshotját is csatolta Karácsony, mint hozzátette azért, mert „van egy másik Karácsony Gergely is az egyetemi világban, ismeretlenül is elnézést kérek tőle azért, amit mostanság ki kell állnia”.

Karácsony nemrég jelentette be, hogy indul az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként. A bejelentéshez készült videóban egyébként külön kitért a kormányhoz közeli média által gyakran hangsúlyozott, az angoltudásával kapcsolatos megjegyzésekre is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!