Gyurcsány: Karácsony programja egyezik a mi programunkkal

2021. május 16. – 17:12

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely főpolgármester nemrég bejelentette, hogy elindul az ellenzéki előválasztáson, amelyen az a tét, hogy ki lesz az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje a 2022-es választásokon. A bejelentéshez készült videóban Karácsony többek között arról beszél, hogy meg kell törni a Fidesz kiváltságosokat támogató politikáját, és uralkodás helyett szolgálni a népet.

Karácsony bejelentésére Gyurcsány Ferenc Facebookon reagált, a posztjában pedig arról ír, hogy a főpolgármester programja voltaképpen megegyezik azzal, amit a DK is szeretne évek óta.

Mi tartja össze az ellenzéket? Például az, hogy azonosan gondolkodunk az ország előtt álló legfontosabb dolgok többségéről. Hosszú évek óta arról beszél a DK, hogy meg kell törni a Fidesz egy szűk, csak a kiváltságos réteget kedvezményező politikáját. Szóval ahogy mondtuk és mondjuk, meg kell teremteni a sokak Magyarországát. Programunk nem változott. Klára két hete is erről beszélt, amikor elvállalta az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltségéért való kihívást. Talán emlékeznek, cserbenhagyott sokak és kiváltságos kevesek Magyarországáról szólt, és ennek meghaladására adott programot. Tegnap Karácsony Gergely a fentiekkel megegyező helyzetelemzést és programot mutatott be. A politikában nincs szerzői jog. Éppen azért dolgozunk, hogy egyre többen gondolják és képviseljék azt, amit mi. Ha innen nézzük, akkor ez a mi sikerünk, de valójában közös siker.

A Fidesz egyébként már megkezdte az ipari méretű gyurcsányozást, és a hírek szerint az egész választási kampányuknak Gurcsány lesz a kommunikációs középpontjában. A volt miniszterelnök egyébként nem indul az ellenzéki előválasztáson, ellenben feleségével, Dobrev Klárával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!