A Fidesz reakciója Karácsonyra: Gyurcsány, Gyurcsány és Gyurcsány

2021. május 15. – 12:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Spoiler alert: ez a cikk a címmel együtt 2036 karakter, és 12-szer szerepel benne Gyurcsány Ferenc neve.

Miután pénteken felkérte a Párbeszéd küldöttgyűlése, Karácsony Gergely szombat reggel Nyírtasson bejelentette: miniszterelnök-jelöltként elindul az ellenzéki előválasztáson.

Az elmúlt 24 óra eseményeire nem maradt el a Fidesz reakciója sem. Röviden összefoglalva a nagyobbik kormánypárt állítása: Gyurcsány.

Bővebben kifejtve, Hollik István szerint elérkeztünk a Gyurcsány Show újabb állomásához, most Karácsony Gergely lép porondra.

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke és a Fidesz pártigazgatója is hasonlóan vélekedik, szerinte az előválasztás rendezője Gyurcsány Ferenc, a miniszterelnök-jelöltek pedig csak statiszták.

Szombat reggel a Fidesz hivatalos oldalán is megjelent egy videó, amelynek fő üzenete: most indul a Gyurcsány Show, amelyben Gyurcsány a „főszereplő”, Karácsony „a balfér haver”, Dobrev Klára a „feleség”, a Jakab Péter a legnagyobb ellenségből „legjobb barátként” tér vissza. (A videóban egyébként Soros György is felbukkan a Gyurcsány Show producereként.)

Eközben a hivatalos kormánylapnak számító Magyar Nemzet címlapját is elöntötték a Karácsony Gergellyel foglalkozó anyagok, az egyikben például azt írják, hogy „a legmódosabb százezer honfitársunk ellen uszító populista üzenettel kezdte miniszterelnök-jelölti előválasztási kampányát a főpolgármester”.

A Fidesz kommunikációjában nincs meglepetés, néhány hónapja írtunk arról, hogy a kormánypártok komoly reményeket fűznek az ipari mennyiségű gyurcsányozáshoz, amely a választásokig a párt meghatározó állítása lesz az ellenzékről. A stratégia lényege, hogy az ellenzék ne tudja Orbánról szóló népszavazássá tenni a 2022-es választást, hanem arcot adjanak az ellenfélnek.

Korábbi cikkünkben azt írtuk, hogy a taktika papíron megvalósíthatónak tűnik, azonban még a Fidesz szavazói közül sem gondolja mindenki, hogy Gyurcsány lenne a baloldal vezetője, az ellenzékiek közül pedig pláne nem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!