Závecz: Kőbányán Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltségére szavaznának a legtöbben

2021. május 14. – 10:46

Másolás

Vágólapra másolva

Kőbányán, Budapest 9. egyéni választókerületében az aktív, előválasztáson biztosan vagy inkább részt venni kívánó ellenzéki szavazók 37 százaléka szavazna Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltségére, míg Karácsony Gergelyt 27 százalékuk támogatja, derül ki a Závecz Research és az IDEA Intézet közös kutatásából.

Az aktív ellenzéki szavazók 38 százaléka Arató Gergelyre, a DK jelöltjére szavazna, 31 százaléka viszont Burány Sándor (Párbeszéd–MSZP) jelenlegi egyéni országgyűlési képviselőt támogatná. A Momentum jelöltje 18 százalékot, míg a jobbikos Tubák István 5 százalékot kapna.

Burány Sándor a Parlamentben – Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Burány Sándor a Parlamentben – Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A magát a liberális demokrácia támogatójának valló IDEA megjegyzi, hogy az adatfelvétel április elején készült, ezért

„a bemutatott adatok sokkal inkább egy kiinduló, előzetes állapotnak tekinthetők, mint az előválasztás várható végeredményét jelző előrejelzésnek”.

A Závecz Research áprilisban és májusban több telefonos közvélemény-kutatást végzett az előválasztáson potenciálisan induló vagy már bejelentett jelöltek támogatottságáról. Az IDEA Intézet ezekből a kutatásokból sorozatot készít, amelynek első része itt olvasható el>>>

Az ellenzéki pártelnökök a héten állapodtak meg az előválasztás kulcskérdéseiben, ezt közös közleményben jelentette be a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd. A menetrend már április közepén kiszivárgott.

Az ellenzéki kirakós legfontosabb darabjairól írt elemzésünkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!