A vendéglátósok érdekében fizettek celebeknek a terasznyitás ünnepléséért

2021. május 14. – 11:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába kérdezett rá hivatalosan Vadai Ágnes országgyűlési képviselő arra, hogy „mekkora összeget fordított a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a celebek nyitási szponzorálására”, nem derült ki a válasz.

A DK politikusa írásbeli választ igénylő kérdést intézett Orbán Viktorhoz, miután kiderült, hogy egy Orbán Ráhelhez köthető állami cég szponzorálta a terasznyitást ünneplő celebek – például Király Linda, Debreczeni Zita és Dobó Kata – posztjait. Vadai az április 28-án benyújtott kérdésben a következőkre voltak kíváncsi:

  • A Magyar Turisztikai Ügynökség mekkora összeget fordított a celebek nyitási szponzorálására?
  • Pontosan kik és mennyi pénzt kaptak az Instagram-posztokért?

A kérdésre Orbán Viktor helyett Rogán Antal miniszter megbízásából Dömötör Csaba válaszolt, de csak annyit közölt, hogy terveztek ezzel a költséggel, részleteket nem árult el a szponzorációról, de azt belefoglalta a válaszába, hogy

a kormány az MTÜ közreműködésével igyekszik minden lehetséges módon támogatni a járvány sújtotta turisztikai-vendéglátó ágazatot

– írja a 24.hu. Dömötör szerint „az MTÜ forgalomélénkítő kommunikációs kampányt indított”, amelynek során celebek „arra hívták fel a figyelmet, hogy a terasznyitással hosszú idő után végre visszakaphattuk a normális életünk egy újabb részét”.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az április végi terasznyitás napján több teraszozó influenszer Instagram-posztjában feltűnt a #reklám jelzés, és volt, ahol linkkel szerepelt a Csodás Magyarország Instagram-oldal is, amely a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) egyik kiadványa/magazinja. Az MTÜ-t Guller Zoltán vezeti, aki korábban segítői közt említette Orbán Viktor miniszterelnök lányát, Orbán Ráhelt is, akinek ismerősei jó pozíciókat foglaltak el az állami divatiparban is.

A celebek mellett egyébként a kormánypárti politikusok is megrohamozták a teraszokat, mintha kiadták volna feladatnak a Fideszben, hogy irány a teraszra fényképezkedni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!