Berki Krisztián a telefonját nyomogatva vette tudomásul, hogy mulasztása miatt megint elnapolták a büntetőfékezéses ügy tárgyalását

2021. május 14. – 09:35

frissítve

Berki Krisztián a telefonját nyomogatva vette tudomásul, hogy mulasztása miatt megint elnapolták a büntetőfékezéses ügy tárgyalását
Berki Krisztián a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon 2021. május 14-én – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Alig fél órát tartott Berki Krisztián büntetőfékezéses ügyében kitűzött elkészítő ülés pénteken, de a vádlott gyakorlatilag végig a telefonját nyomogatta. Fotózni a tárgyalótermen nem lehetett, ahhoz ugyanis nem járult hozzá, a bíróság folyosóján ezt viszont nem tilthatta meg. A bíróságnak ráadásul el is kellett halasztania a tárgyalást, mivel Berki a vádiratot és az idézést sem vette át, az iratokat ugyanis felesége lakcímére küldték.

Bár a bíró két hete emailben is figyelmeztette Berkit, hogy a lakcímváltozást köteles bejelenteni, arra azonban nem reagált semmit. A vádlott erre a bírónak annyit mondott, hogy

„elkerülte a figyelmét az az email”.

Az ügyészség március közepén közúti veszélyeztetés és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt emelet vádat Berki Krisztián ellen egy három évvel ezelőtti, harmadik kerületi büntetőfékezés miatt.

A tévés-influenszer 2018. március 17-én a Pünkösdfürdő utcában egy Bentley-vel autózott feleségével. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de végül nem állt meg, mert nem volt le-és felszálló utas.

A sofőr a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Mind Berki, mind a busz vezetője dudált egymásra, majd a Bentley sofőrje ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt.

A BKK-busz vezetője a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen az ülésből előrelendültek, kiestek, a kapaszkodórúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt. A buszban 2,5 millió, a Bentley-ben mintegy 14 millió forintos kár keletkezett.

Berki ügyében először április 22-re tűztek ki az előkészítő ülést, amit azért napoltak el, mert a férfi „egészségügyi okokra hivatkozva kimentette magát”. A Telex akkor megírta, hogy Berki két nappal az ülés előtt jött haza a Maldív-szigetekről, ami után több koronavírus gyorstesztje is pozitív lett. Bár eddig a teszteket igazoló dokumentumokat nem csatolták, a vádlott a bíróságon pénteken azt állította, hogy az üzleti útról hazatérve tíznapos hatósági házi karanténba került, ezért két PCR-, és két gyorstesztet is csináltatott. Amíg utóbbi kettő szerint megfertőződött, a PCR-tesztjei negatívak lettek.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Az ülésen az ügyészség kérésére azt is tisztázták, hogy a vádlottnak van-e jogosítványa? Azt ugyanis korábban a rendőrség be akarta kérni, de

„jeleztem, hogy nincs meg a kártyám, szóval nincs vezetői engedélyem”.

A bíróság az ülést június 4-re napolta el, amiről szóban, a tárgyaláson értesítette is Berkit, így várhatóan kevesebb mint egy hónap múlva érdemben is elkezdődik az előkészítő ülés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!