Sajtóhírek szerint Curtis testvére a Katzenbach-gyilkosság egyik feltételezett elkövetője

2021. május 11. – 18:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sajtóinformációk szerint a népszerű rapper, Curtis testvére az egyik férfi, akit a rendőrség Katzenbach Imre volt MTK-focista megölésének gyanújával őrizetbe vett.

Mint arról beszámoltunk, a Készenléti Rendőrség kedd hajnalban egyszerre több helyszínen is lecsapott a 2009-ben meggyilkolt exfocista ügyében. Az elfogásokat a Terrorelhárítási Központ egységei hajtották végre, írja a police.hu.

A Budapesten és Gyömrőn most elfogott három személy közül a 49 éves Sz. Lajost – aki a Pesti Srácok, a Tények és a HVG információi szerint a rapper, Curtis testvére – és az 51 éves L. Istvánt a bűncselekmény konkrét elkövetésével, míg harmadik társukat, a szintén 51 éves H. Lászlót mint felbujtót gyanúsították meg kedden a nyomozók. Az ügyben már korábban a jelenleg büntetés-végrehajtási intézetben lévő H. Attilát is meggyanúsították emberöléssel.

Mindhárom személyt őrizetbe vette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, és előterjesztést tett letartóztatásukra a nyomozás felügyeletét ellátó Fővárosi Főügyészség felé, közölte a rendőrség.

A 45 éves Katzenbach Imre 2009-ben tűnt el XVII. kerületi otthonából. A nyomozók 2020. október 23-án Baranyajenő térségében találták meg, és azonosították földi maradványait. Kiderült: emberölés áldozatává vált. A bűncselekmény elkövetésével a jogerős szabadságvesztését töltő H. Attila, 50 éves magyar állampolgárt korábban gyanúsítottként hallgatták ki.

Az elfogásról a Blikk számolt be először, még a rendőrség közlése előtt. A lap azt írta, az egyik biztonsági cég alkalmazottait az egykori MTK-s labdarúgó, Katzenbach Imre eltűnésével és megölésével összefüggésben vette őrizetbe a Készenléti Rendőrség.

A lap szerint az egykori sportoló az egyik főszereplője volt az eltűnése időszakában kirobbant Eclipse-botránynak. A milliárdos adócsalás miatt felszámolt céghez köthető vállalkozások ügyvezetőjeként, tettestársaihoz hasonlóan rá is többéves börtönbüntetés várt.

A visszavonult labdarúgó kiterjedt számlagyárat működtetett Sülysápon és Tápiószecsőn, és belekeveredett az egyik legtitokzatosabb, legsötétebb magyar céges bűnügybe, az Eclipse történetébe, írtuk tavaly év végén, amikor a holttestet megtalálták. Az ügy hátteréről szóló összefoglalónk itt olvasható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől