Az angol írásbelikkel folytatódik az idei érettségi

2021. május 6. – 06:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök reggel 9 órakor országszerte elkezdődnek az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok angolból közép- és emelt szinten vizsgáznak.

Az angolérettségik az első három napon alkalmazott szigorú biztonsági intézkedések mellett zajlanak. Az érettségire középszinten több mint 48 ezren, emelt szinten pedig több mint 20 ezren jelentkeztek, írja az MTI.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az első feladatlap – olvasott szöveg értése – kitöltésére 60, a másodikéra – nyelvhelyesség – 30 perc áll rendelkezésre. 15 perces szünet után a hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap megoldása következik 30 percben, majd 60 perc áll rendelkezésre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán ugyanazok a típusú feladatlapok szerepelnek, mint középszinten, a feladatok megoldására viszont valamivel több időt kapnak a diákok. Az olvasott szöveg értésére 70, a nyelvhelyességre 50, a hallott szöveg értésére 30, az íráskészséget vizsgáló feladatsorra pedig 90 percet.

Az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, amelyről a vizsgázónak kell gondoskodnia.

Az érettségi dolgozatokat központilag kidolgozott útmutatók alapján javítják és értékelik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!