Rémhírterjesztés miatt jelenti fel a kormányt Szél Bernadett

2021. április 26. – 11:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mit érdemel az a kormány, amelyik járvány idején HAMIS statisztikákkal hergel? Ez bezzeg nem rémhírterjesztés szerintük, ugye?! Pedig igen. Fel is jelentem őket.

- írja egy Facebook-bejegyzésben Szél Bernadett független országgyűlési képviselő. Szélt minden bizonnyal a kormány vasárnap délelőtt bejelentett vakcinahatékonysági adatai húzhatták fel, amelyet még Karikó Katalin, a Széchenyi-díjjal kitüntetett biológus, biokémikus, a Pfizerrel közös vakcinát kifejlesztő BioNTech alelnöke is félrevezetőnek ítélt meg nemrég.

A kormány meglehetősen minimalista vakcinahatékonysági táblázatával mi is részletesen foglalkoztunk, és rámutattunk több meglehetősen kényes hiányosságára ebben a cikkünkben.

„Ez a táblázat egy szégyen, és őszintén remélem, hogy csak és kizárólag politikusok vettek részt az összeállításában, és nem itt tart a magyar gyógyszerügy, nem itt tart a hivatalos szervek tudományos felkészültsége, mert ez ilyen formában egy szegénységi bizonyítvány”

– mondta a Telexnek Ferenci Tamás biostatisztikus, az Óbudai Egyetem docense a táblázattal kapcsolatban.

A táblázatról többek között nem derül ki, hogy milyen módszertani vizsgálat alapján készült és figyelmen kívül hagynak olyan kulcsfontosságú tényezőket benne, mint például az életkor.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass