Rémhírterjesztés miatt jelenti fel a kormányt Szél Bernadett

2021. április 26. – 11:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mit érdemel az a kormány, amelyik járvány idején HAMIS statisztikákkal hergel? Ez bezzeg nem rémhírterjesztés szerintük, ugye?! Pedig igen. Fel is jelentem őket.

– írja egy Facebook-bejegyzésben Szél Bernadett független országgyűlési képviselő. Szélt minden bizonnyal a kormány vasárnap délelőtt bejelentett vakcinahatékonysági adatai húzhatták fel, amelyet még Karikó Katalin, a Széchenyi-díjjal kitüntetett biológus, biokémikus, a Pfizerrel közös vakcinát kifejlesztő BioNTech alelnöke is félrevezetőnek ítélt meg nemrég.

A kormány meglehetősen minimalista vakcinahatékonysági táblázatával mi is részletesen foglalkoztunk, és rámutattunk több meglehetősen kényes hiányosságára ebben a cikkünkben.

„Ez a táblázat egy szégyen, és őszintén remélem, hogy csak és kizárólag politikusok vettek részt az összeállításában, és nem itt tart a magyar gyógyszerügy, nem itt tart a hivatalos szervek tudományos felkészültsége, mert ez ilyen formában egy szegénységi bizonyítvány”

– mondta a Telexnek Ferenci Tamás biostatisztikus, az Óbudai Egyetem docense a táblázattal kapcsolatban.

A táblázatról többek között nem derül ki, hogy milyen módszertani vizsgálat alapján készült és figyelmen kívül hagynak olyan kulcsfontosságú tényezőket benne, mint például az életkor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!