Parragh: Rendszeresen átnézetem az irodámat poloskák után

2021. április 23. – 12:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rendszeresen átnézeti poloskákért az irodáját, a Fudan Egyetem pedig nem nemzetbiztonsági kockázat – mondta el Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az Azonnalinak adott interjújában, amelyben a kínai kampusz mellett szó volt az ország nyitásáról és Szájer Józseffel való régi barátságáról is.

Parragh a Fudan Egyetemről azt mondta, örül, hogy Magyarországra jön, és nem lát különbséget a kínai egyetem és aközött, hogy a norvégok hazánkba jönnek orvosi egyetemre. Azzal kapcsolatban, hogy az egyetem nemzetbiztonsági kockázat lehet az ellenzék szerint, annyit válaszolt, hogy szerinte ez álprobléma, különben pedig

rendszeresen átnézeti az irodáját poloskákért.

Az is kiderült, hogy az MKIK is javasolta a kormánynak az oltási igazolások bevezetését. Az oltási igazolásokkal kapcsolatban a kamara elnöke arról beszélt, hogy szerinte

ha öt-hatmillió embernek már megvan ez az igazolás, akkor őket „hagyni kell normálisan élni”, és az legyen karanténban, aki nem akarja magát beoltani.

Hozzátette: nem azt akarja, hogy első- és másodrendű állampolgárok legyenek az igazolvány alapján, ugyanakkor amellett érvelt, hogy a beoltott többségnek kell kedvezni az ország nyitásakor. Az is kiderült, hogy korábban a kamara ajánlotta a kormánynak a boltokban négyzetméterre leosztott vásárlószámot, a kijárási korlátozás kitolását, ennek pedig a következő lépése az éttermek teraszainak megnyitása. A MKIK elnöke több gazdasággal kapcsolatos témát is érintett, például, hogy naponta 15-20 milliárd forintba kerül a központi költségvetésben a válság, és hogy a kamara és a kormány állandó kommunikációban van.

Az interjúban végül felmerült Szájer József története is, mivel ő és Parragh a soproni Széchenyi István Gimnáziumban osztálytársak voltak. Parragh elmondta, hogy Szájer a padtársa volt, akit nagyon okos embernek tart. A kamara elnöke arról is beszélt, hogy az elsők között volt, akit felhívtak, amikor kirobbant a politikus körül a botrány, amiről azt gondolja, hogy Brüsszel robbantotta ki, hogy Szájert „beáldozza”. Parragh leszögezte: a volt uniós képviselő továbbra is a barátja, amiről Szájert is biztosította.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!