„Mi ilyen vicces, miniszterelnök úr?” – az ellenzék reagált Orbán reggeli rádióinterjújára

2021. április 23. – 11:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ha péntek, akkor Orbán-interjú a Kossuth rádióban, és ha vége a műsornak, akkor az ellenzéki reakciók sem váratnak magukra sokáig. Egy csokorba gyűjtöttük a legérdekesebb megszólalásokat.

Gyurcsány Ferenc (Demokratikus Koalíció): Mi ilyen vicces, miniszterelnök úr?

A DK elnöke leginkább az interjú hangvételét kifogásolta, szerinte Orbán Viktor „kacarászva, jókedvűen” beszélt. „Mi ilyen vicces, miniszterelnök úr? Hogy nálunk halnak meg lakosságarányosan a legtöbben az egész világon? Hogy ma reggelre 207-en elhunytak koronavírusban? Hogy több ezren elvesztették a munkájukat a vírus miatt?” – írta Gyurcsány.

Fekete-Győr András (Momentum): Jót nevetgélve adott interjút Orbán

A párt miniszterelnök-jelöltje egy szűkszavú posztban jelezte majdnem ugyanazt, amit Gyurcsány.

Jakab Péter (Jobbik): Felnevettem

„Felnevettem. Itt jöttem rá, hogy nincs értelme erre reagálni. Ez az ember egy vicc. És bár nevettem, rögtön el is komorodtam. Mert valójában nem vicc, hanem tragédia, hogy ő vezeti az országot” – írta Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Kanász-Nagy Máté (LMP): Hogy is van ez?

Az LMP társelnöke főleg a 18 év alattiak oltását firtatta posztjában. „Örülünk, hogy végre ő maga is belátta, be kell oltani a 16–18 éveseket és végre vizsgálni fogják a 12–16 évesek oltását is” – írta. De szerinte ezt jobb lett volna megtenni azelőtt, hogy a gyerekek visszatértek volna az iskolapadokba.

Orbán Viktor pénteken reggel jelentette be, hogy megvan a 3,5 millió oltás, ami azt jelenti, hogy szombaton megnyílhatnak a vendéglátóhelyek teraszai. Később elmondta azt is, hogy várhatóan szerdán vagy csütörtökön lesz meg a négymillió beoltott, és akkor egy sor helyre bejuthatnak azok, akik már megkapták a védettségi igazolványukat. Mehetünk majd színházba, koncertre, moziba, cirkuszba, edzőterembe, könyvtárba, múzeumba, uszodába, állatkertbe, kalandparkba, játszóházba, sporteseményre. Megnyílnak a szállodák és az éttermek zárt helyiségei is.

A hivatalos adatok szerint Magyarországon több mint 26 ezer halálos áldozata volt eddig a koronavírus-járványnak. Egy összesítés szerint mostanra lakosságarányosan Magyarországon jelentették a világon a legtöbb koronavírusos halálesetet, de ezzel az adattal óvatosan kell bánni. Az országok alig-alig hasonlíthatók össze, mert különbözőképpen tartják nyilván a Covid áldozatait. Cikkünk a témában>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!